Çula

Son güncelleme: 04.09.2022 16:39
  • Çula

    Çula

    Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan çula; dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanır. Çeşitli baharatlarla tatlandırıldıktan sonra, kızartılır. Üzeri için sirkeli ve beşamel sosu kullanılır. Hazırsanız, Arnavut usulü çula nasıl yapılır görelim.


    Çula Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    250 gr dana kıyma
    250 gr kuzu kıyma
    1 yumurta
    2 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kekik
    1 rendelenmiş soğan
    1 çay kaşığı kuru nane
    2 dilim bayat ekmek
    Tuz
    karabiber
    2 çorba kaşığı un

    Kızartmak için

    sıvıyağ

    Beşamel için

    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    1.5 su bardağı su
    Tuz
    karabiber

    Sirkeli sos

    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    2 diş ezilmiş sarımsak
    4 çorba kaşığı sirke

    Çula Nasıl Yapılır?

    Un ve yağ hariç köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.
    Sıvıyağını teflon tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp yağda kızartın. Fazla yağını süzün.
    Beşamel sos için tereyağını derin bir tavada eritin ve unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
    Suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan inmesine yakın baharatla tatlandırın.
    Servis tabağına sarımsaklı sirke ve kıyılmış maydanoz karışımını paylaştırın. Çulayı ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
#04.09.2022 16:39 0 0 0