Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan çula; dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanır. Çeşitli baharatlarla tatlandırıldıktan sonra, kızartılır. Üzeri için sirkeli ve beşamel sosu kullanılır. Hazırsanız, Arnavut usulü çula nasıl yapılır görelim.
Çula Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
250 gr dana kıyma
250 gr kuzu kıyma
1 yumurta
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı kuru nane
2 dilim bayat ekmek
Tuz
karabiber
2 çorba kaşığı un
Kızartmak için
sıvıyağ
Beşamel için
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı su
Tuz
karabiber
Un ve yağ hariç köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Sıvıyağını teflon tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp yağda kızartın. Fazla yağını süzün.
Beşamel sos için tereyağını derin bir tavada eritin ve unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
Suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan inmesine yakın baharatla tatlandırın.
Servis tabağına sarımsaklı sirke ve kıyılmış maydanoz karışımını paylaştırın. Çulayı ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.