Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine Tarifi İçin malzemeler
2 soğan
1 taze rezene
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 kg kuzu koldan kuşbaşı et
250 g hurma
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kişniş
Kırmızı toz biber
Zencefil
Üzeri için
Taze kişniş
Firik pilavı için
15 arpacık soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı firik bulguru
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine Nasıl Yapılır?
Lezzetini yanında firik pilavı ile tamamlayacağınız rezeneli ve hurmalı kuzu tagine tarifi...
Yemeklik doğradığınız soğan, ince kıydığınız rezene ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında etleri ilave edip renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin. Çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz hurmaları ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın. 1 su bardağı kadar suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Et suyunu çekince kalan suyu ilave edip 1 saat daha pişirin ve ocaktan alın.
Firik pilavı için arpacık soğanları tereyağında hafif soteleyin. Firik bulgurunu ilave edip 5-6 dakika kavurun. Haşlanmış nohut ve et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 20 dakika pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin.
Hurmalı ve rezeneli kuzu tagine’i bir servis tabağına alın. Üzerini taze kişniş ile süsleyin. Yanında firik pilavı ile sıcak servis yapın.