Ferencvaros-Trabzonspor maçı

Son güncelleme: 08.09.2022 15:35
  • Ferencvaros-Trabzonspor maçı
    Ferencvaros-Trabzonspor maçı

    Ferencvaros-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11'ler)
    Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Ferencvaros'a konuk olacak. Fırtına, Macaristan deplasmanında kazanıp başlangıcı 3 puanla yapmanın hesaplarını yapıyor. Teknik patron Abdullah Avcı da oyuncularından galibiyet istedi ve ''Tempoyu ayarlayan taraf biz olmalıyız. Plana sadık kalacağız. Gruba güzel başlamak önemli. Size inanıyorum'' sözleriyle takımına seslendi. Ferencvaros-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? sorularının yanıtları, muhtemel 11'ler ve karşılaşma öncesi detaylar haberimizde.



    UEFA Şampiyonlar Lig Play-Off Turu'nda Danimarka'nın Kopenhag takımına elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Trabzonspor , H Grubu ilk maçına Ferencvaros karşısında çıkacak. Karadeniz devi, Macaristan deplasmanında kazanıp gruplara galibiyetle başlamaktan başka bir şey düşünmüyor. Trabzonspor’un başında ilk Avrupa zaferini kazanmayı hedefleyen Abdullah Avcı, “Kolay bir rakiple oynamayacağız. 90 dakika mücadele ve yüksek konsantrasyon istiyorum. Gruba güzel başlamak önemli. Size inanıyorum” sözleriyle takımına seslendi.

    Ferencvaros-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

    Ferencvaros Stadı'nın ev sahipliği yapacağı Ferencvaros-Trabzonspor maçını İtalyan hakem Fabio Maresca yönetecek. Bu akşam saat 22.00'de başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

    Ferencvaros-Trabzonspor muhtemel 11'ler:

    Ferencvaros: Bogdan, Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic, Nguen, Laidouni, Esiti, Traore, Auzqui, Mmaee

    Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Hugo, Denswil, Gbamin, Hamsik, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Trezeguet, Umut Bozok

    Abdullah Avcı: Tempoyu ayarlayan taraf biz olmalıyız

    Şampiyonlar Ligi’ne Play-Off turunda veda eden Trabzonspor, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ediyor. Bu akşam gruptaki ilk maçında TSİ 22.00’de Ferencvaros ile karşılaşacak olan Fırtına’da teknik direktör Abdullah Avcı oyuncularından galibiyet istedi. Trabzonspor’un başında daha önce 6 Avrupa maçına çıkan Avcı, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Macaristan’da siftah yapmayı hedefleyen tecrübeli hoca, “Kolay bir rakiple oynamayacağız. 90 dakika boyunca mücadele ve yüksek konsantrasyon istiyorum. Tempoyu ayarlayan taraf biz olmalıyız. Plana sadık kalacağız. Gruba güzel başlamak önemli. Size inanıyorum” sözleriyle takımına seslendi.

    Büyük gelir...

    37 yıl sonra Trabzonspor’a şampiyonluk sevinci yaşatan ve 2 de Süper Kupa kazanan Avcı, Avrupa arenasında da Bordo-Mavili kulübün tarihine geçmek istiyor. Monaco, Kızılyıldız ve Ferencvaros’un olduğu gruptan çıkmayı hedefleyen Fırtına, bunu başarması durumunda toplam gelirini 20 milyon Euro’nun üstüne çıkaracak.

    Taraftarı yalnız bırakmadı

    Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’ndaki Ferencravos karşılaşması için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gitti. Saat 12.30’da özel bir uçuşla Macaristan’ın yolunu tutan Bordo-Mavili takımı, Trabzon Havalimanı’nda taraftarı yalnız bırakmadı. Özellikle teknik direktör Abdullah Avcı’ya yoğun ilgi gösteren taraftarlar, oyuncularla da fotoğraf çektirdi.

    Kamp kadrosu

    Kaleci: Uğurcan Çakır, Taha Tepe, Hakan Moradaoğlu, Hakan Aydın. Defans: Larsen, Vitor Hugo, Denswil, Bartra, Eren Elmalı. Orta saha: Siopis,Gbamin, Doğucan, Hamsik, Bardhi, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Lahtimi, Yusuf Erdoğan, Yusuf Yazıcı, Naci Ünüvar, Trezeguet. Forvet: Djaniny, Umut Bozok, Maxi Gomez.

    Uğurcan ve Hamsik hazır

    Karın kasındaki sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan Uğurcan Çakır, geri döndü. Kaptan, Macaristan’a giden kafilede yer alırken, bugün ilk 11’de başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından Ümraniye maçında sonradan oyuna giren Marek Hamsik de göreve hazır.

    Yusuf Yazıcı ilk kez

    3 sezon aradan sonra yuvaya dönen Yusuf Yazıcı, bugün ilk kez kadroda yer alacak. Lille’den 1 yıllığına kiralanan Yusuf, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 sene önce gol kralı olmuştu. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın, Yusuf Yazıcı’yı kulübe kozu olarak kullanması bekleniyor. Yeni transferlerden Maxi Gomez ve Naci Ünüvar da Macaristan’a götürüldü.

    Eren’in yerine Denswil

    Sezon başından beri oynanan 8 resmi maçta da ilk 11’de olan Eren Elmalı’nın, bugün dinlendirilmesi bekleniyor. Abdullah Avcı’nın Eren’in yerine sol bekte Denswil’le başlama ihtimali yüksek. Orta sahada Gbamin-Hamsik ikilisini görevlendirmeyi planlayan Trabzonspor’un hocası, sağ kanatta Ömür veya Yusuf Yazıcı’yı oynatacak.

    UEFA’da 88. maç...

    Fırtına, Avrupa kupalarında 142. maçına çıkacak. Bordo Mavililer, Avrupa’nın 2 numaralı organizasyonunda ise 88. kez sahne alacak. UEFA Kupası ve Avrupa Ligi’nde daha önce oynadığı 87 karşılaşmada 33 galibiyet alan Karadeniz ekibi, 32 kez yenildi. 22 mücadelede beraberlikle sona erdi. Trabzonspor söz konusu maçlarda rakip fileleri 116 kez havalandırırken, 119 golü ağlarında gördü.
#08.09.2022 15:35 0 0 0