Levent Gültekin

Son güncelleme: 13.09.2022 11:17
  • Levent Gültekin (d. 1972, Göle, Ardahan

    Türk yazar ve gazetecidir.

    Levent Gültekin
    Doğum
    1972 (49-50 yaşında)
    Göle, Ardahan, Türkiye

    Meslek
    Yazar, gazeteci

    Eğitim
    Anadolu Üniversitesi

    Selçuk Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

    Yaşamı

    Levent Gültekin, 1972 yılında Ardahan'ın Göle ilçesinde doğdu. Aslen Kürt olan Gültekin, üniversite yıllarına kadar eğitimine bu ilçede devam etti. Anadolu Üniversitesi'nin Kamu Yönetimi Bölümü'nden lisans, Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden yüksek lisans eğitimini tamamladı.

    Gazetecilik hayatı

    Yeni Şafak gazetesinde çalışmaya başlamasıyla gazetecilik mesleğine de girmiş oldu. Yaklaşık beş yıl farklı görevler aldı ve bir süre Yeni Şafak'ın haber müdürü oldu. 2000 yılında Yeni Şafak'tan ayrılan Gültekin, Gerçek Hayat dergisini çıkartmaya başladı ve derginin genel yayın yönetmenliği görevini de üstlendi.[5] İnternet haber sitelerinde Cenk Açık takma adıyla yazılar yazdı. 2007 senesinde Star Medya Grubu'nda İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, 2009'da TMSF idaresi altındaki Cine5'te yönetici olarak çalıştı. Günümüzde Diken İnternet gazetesinde köşe yazıları yazmakta ve Medyascope yorum ve haber platformunda Ruşen Çakır ile gündemi değerlendirmektedir.

    Gündeme ilişkin yazılarının yanında bir de kitap yazmıştır. Kitabı Şatafatlı Mağlubiyet (İslamcıların İktidarla İmtihanı) çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır.

    Saldırıya uğraması

    8 Mart 2021 tarihinde, Halk TV'de katılacağı programa giderken bir grubun fiziksel saldırısına uğradı. Olayla ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 22 Mart 2021 tarihinde üç kişi gözaltına alındı.

    Kitapları:

    Şatafatlı Mağlubiyet (İslamcıların İktidarla İmtihanı), Doğan Kitap (2015)
    Onurlu Çıkış (İdeolojik Mahalleden Türkiye'ye), Doğan Kitap (2017)
#13.09.2022 11:16 2 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#13.09.2022 11:17 1 0 0