Sushi

Son güncelleme: 15.09.2022 12:37
  • Sushi


    Sushi

    Japon mutfağından dünyaya yayılan sushi, Uzakdoğu ülkelerinin hepsinde çok ilgi görmektedir. Dünyanın birçok yerinde sushi yapan mekanlara rastlamak da mümkündür. Somon, levrek, ton balığı gibi balık çeşitleriyle hazırlanan sushi, pirinç ile zenginleştirilir. Suşinin dışı yosun ile sarılır ve rulo haline getirilir. Malzemeler hazırsa, evde suşi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.


    Sushi Tarifi İçin malzemeler

    100 gr Japon pirinci
    1 çay bardağı pirinç sirkesi
    1tatlı kaşığı toz şeker
    İnce somon dilimleri
    Buharda pişmiş karides
    İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
    İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado

    Sushi Nasıl Yapılır?

    Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın.
    Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın.
    Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin.
    Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
#15.09.2022 12:37 0 0 0