Kuzu İncikli Tandır

Son güncelleme: 19.09.2022 17:55
  • Kuzu İncikli Tandır


    Kuzu İncikli Tandır Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    4 kuzu incik
    3 defne yaprağı
    3~4 dal taze kekik
    3~4 dal taze biberiye
    3 su bardağı et suyu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Tuz
    Karabiber

    Hamuru için

    300 g un
    1 tatlı kaşığı maya
    1 su bardağı süt
    Tuz

    Sosu için

    2 yemek kaşığı domates sosu
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

    Kuzu İncikli Tandır Nasıl Yapılır?

    Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
    Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
    Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
    Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
    Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.
#19.09.2022 17:55 0 0 0