Kök sebzeler nelerdir?

Son güncelleme: 24.09.2022 15:31
  • Kök sebzeler nelerdir? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılır? Kök sebze yemekleri nasıl yapılır? İşte, şifa deposu olan kök sebzelerle kolayca hazırlayabileceğiniz farklı ve nefis tarif



    Kök sebzeler nelerdir?


    Kök sebzeler, toprağın altında yetişen ve zengin bir toprağa sahip olan sebzelere denilmektedir. Güneş ışığından yararlanan bu sebzeler, içeriğinde oldukça fazla vitamin ve mineral barındırır. Özellikle B ve C vitamini, beta karoten açısından zengindir. Antioksidan özellikleriyle vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaşmasını sağlar. Hem fiziksel, hem de zihinsel sağlığı destekleyen bu sebzeler, diyet listelerinde de kullanılır. Kilo vermeye yardımcıdır. Aynı zamanda bazı kanser türlerine karşı vücudu koruyup, beyin gelişimini destekledikleri de bilinir. Peki, nedir bu kök sebzeler? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılabilir? İşte, kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 14 yemek;


    Kök Sebzeler Nelerdir?

    Patates
    Kereviz
    Havuç
    Pancar
    Turp
    Yer elması
    Soğan
    Sarımsak
    Zencefil
    Şalgam
    Zerdeçal
#24.09.2022 15:28 0 0 0
  • Yer Elması Çorbası

    Kök sebzeler nelerdir?

    Demir minerali bakımından zengin olan yer elması, kök sebzelerden biridir. Kolon kanserine karşı koruma sağlar. Kansızlığa iyi gelir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da vücudu korur. Peki, yer elması çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, şifa dolu yer elması çorbası tarifi için detaylara geçelim


    Yer Elması Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    750 gr yer elması
    1 soğan
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 havuç
    Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
    1.5 litre sıcak su
    Tuz
    Limon

    Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?

    Yer elmalarını soyup limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyin ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
    Soğanı yemeklik doğrayıp havuçlarla birlikte zeytinyağında kavurun.
    Soğan şeffaflaşmaya başladığında yer elmalarını küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
    Mercimeği yıkayıp ilave edin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ekleyin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin.
    Sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin (kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin). Tuz ve limon suyu ile tatlandırıp servis yapın.
#24.09.2022 15:31 0 0 0