Kök sebzeler nelerdir? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılır? Kök sebze yemekleri nasıl yapılır? İşte, şifa deposu olan kök sebzelerle kolayca hazırlayabileceğiniz farklı ve nefis tarif
Kök sebzeler, toprağın altında yetişen ve zengin bir toprağa sahip olan sebzelere denilmektedir. Güneş ışığından yararlanan bu sebzeler, içeriğinde oldukça fazla vitamin ve mineral barındırır. Özellikle B ve C vitamini, beta karoten açısından zengindir. Antioksidan özellikleriyle vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaşmasını sağlar. Hem fiziksel, hem de zihinsel sağlığı destekleyen bu sebzeler, diyet listelerinde de kullanılır. Kilo vermeye yardımcıdır. Aynı zamanda bazı kanser türlerine karşı vücudu koruyup, beyin gelişimini destekledikleri de bilinir. Peki, nedir bu kök sebzeler? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılabilir? İşte, kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 14 yemek;
Demir minerali bakımından zengin olan yer elması, kök sebzelerden biridir. Kolon kanserine karşı koruma sağlar. Kansızlığa iyi gelir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da vücudu korur. Peki, yer elması çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, şifa dolu yer elması çorbası tarifi için detaylara geçelim
Yer Elması Çorbası Tarifi İçin malzemeler
750 gr yer elması
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
1.5 litre sıcak su
Tuz
Limon
Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?
Yer elmalarını soyup limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyin ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp havuçlarla birlikte zeytinyağında kavurun.
Soğan şeffaflaşmaya başladığında yer elmalarını küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
Mercimeği yıkayıp ilave edin. Birkaç kez karıştırıp sıcak suyu ekleyin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin (kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyin). Tuz ve limon suyu ile tatlandırıp servis yapın.