Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz.
Bu malzemelerden iki tepsi kurabiye çıkmaktadır Afiyet olsun.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
Tarifin yapımında üzüm veya elma sirkesi kullanabilirsiniz.
Hamuru yoğururken, unu yavaş yavaş eklerseniz istediğiniz kıvamı kolayca yakalayabilirsiniz. Üstelik bu şekilde hamuru çok daha pratik yoğurmuş olursunuz