Dünya Şampiyonu

Son güncelleme: 10.10.2022 10:41
  • Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Nef Stadyumu’nda Dünya Şampiyonu!




    Dünya Şampiyonu

    Türkiye Ampute Futbol Milli Takımız, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan Dünya Kupası Finali’nde Angola’yı 4-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

    Bu tarihi geceye Nef Stadyumu ev sahibi yaparken, Türkiye A Milli Ampute Futbol Takımı binlerce taraftarın desteği ile birlikte tarihinde ilk defa Dünya Kupası’nı ülkemize getirdi.

    Dünya Şampiyonu


    Ay-yıldızlı takımımızın gollerini 19. dakikada Ömer Güleryüz, 31 ve 44’te Rahmi Özcan ve 49. dakikada Serkan Dereli kaydetti. Dünya Kupası’nda rakip kaleleri 9 kez sarsan Ömer Güleryüz turnuvanın en iyi futbolcusu seçildi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek ve Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur maçı Nef Stadyumu’nda seyretti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan maçın ardından stadımızda yaptığı açıklamada, “Burada bir ders var. Bu engelli kardeşlerimizin hırsı, azmi, kararlılığı, futbolun diğer sağlam branşlarına örnek. Bu azmin, bu hırsın önünde hiçbir şey dayanmaz. Bundan dolayı gösterdikleri azimden dolayı şahsım ve milletim adına Ampute Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Avrupa şampiyonluğu ve ardından Dünya şampiyonluğu geldi. Angola sıradan bir takım değil. Angola’nın daha önce dünya şampiyonluğu var. Bizi de farklı skorla yenmişlerdi. Böyle bir takımı yenmek, onlardan bu rövanşı almak çok önemli. Sporcularımızın hepsi alnı öpülesi. Allah yar ve yardımcıları olsun. Milletimizin gözü aydınlık olsun” şeklinde konuştu.

    Türkiye Ampute Milli Takımımıza kupasını Cumhurbaşkanı

    Recep Tayyip Erdoğan

    takdim etti.

    UNUTULMAZ ZAFER



    Ay-Yıldızlılar grup maçlarında Fransa'yı 3-0, Liberya'yı 5-0 yendi. Milliler, Haiti ile 1-1 berabere kalmasının ardından Son 16 Turu'nda Meksika'yı 5-0'la geçerek çeyrek finalde Fas'ı 4-1 mağlup eden Ampute Milli Takımımız, yarı finalde Özbekistan'ı 1-0 yendi. Takımımız Angola'yı geçerek unutulmaz bir zafer yaşadı.

    ANGOLA RÖVANŞI ALINDI



    Ay-Yıldızlılar, 2007 yılında ilk kez katıldıkları Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olmalarının ardından, 2010, 2012 ve 2014 Dünya Kupaları'nda da aynı dereceyi elde etmişti. 2018 yılında Meksika'nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası finallerinde Angola'yla penaltı atışlarıyla 5-4 geçilen Milliler, ikincilikte kalmıştı. Bu kez Angola'yı yenen Ampute Milli Takımımız en büyük başarısına ulaştı. Ampute Milli Takımımız, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası'nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyon olmuştu.
#10.10.2022 10:41 0 0 0