Analı Kızlı Çorbası

Son güncelleme: 17.10.2022 18:59
  • Analı Kızlı Çorbası



    Analı Kızlı Çorbası

    Malzemeler;

    Dış köftesi için:
    1, 5 su bardağı ince bulgur
    1 yumurta
    Tuz
    3 yemek kaşığı un
    İç malzemesi:
    200 gram kıyma
    1 orta boy soğan
    Toz biber
    Tuz ve karabiber
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    200 gram haşlanmış et (suyunu kullanmak için)
    1 yemek kaşığı biber salçası
    Sıvı yağ ve tuz
    Et suyu
    Kimyon


    Yapılışı: Dış köftesini yapmak için bulgur ıslatılır. Islatmak için ılık su kullanılır. Yumuşadıktan sonra içerisine salça ve baharatlar eklenir ve yoğrulur. Ardından yumurta ve un eklenir ve tekrar yoğrulur. Ayrı bir tavada soğan kıyma kavrulur ve baharatlarla tatlandırılır. Soğutulur. Bulgur karışımını açıp içine kıymalı harçtan koyulur ve kapatılır. Hamurdan boş olarak da küçük boyutlarda yapılır ve un serpilmiş tepsiye konulur. Un yapışmasını önleyecektir. Yapılan köfteler pişene kadar haşlanır. Ayrı bir tencereye yağ ve salça alınır ve kavrulur. Üzerine et suyu köfteler ve nohutlar eklenir. Köfteler ve pişip malzemeler özdeşleşince altı kapatılır.
#17.10.2022 18:59 0 0 0