Maça Doğru | Vavacars Fatih Karagümrük - Galatasaray

Son güncelleme: 28.10.2022 10:09
  • Fatih Karagümrük-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?




    Maça Doğru | Vavacars Fatih Karagümrük - Galatasaray


    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Vavacars Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 28 Ekim Cuma günü oynanacak olan mücadele saat 20.00’de başlayacak.

    Maçın hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Onun yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Mustafa Sönmez yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Burak Şeker üstlenecek. Galatasaray ve Fatih Karagümrük, son olarak Süper Lig’de 2021-22 sezonunda karşı karşıya geldi. 2 Nisan 2022 tarihli evimizde oynanan maçı takımımız 2-0 kazandı. Gollerimizi Bafe Gomis ve Ryan Babel kaydetti.

    İki takım lig tarihinde 19 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi ile sahadan ayrıldık. Deplasmanda oynanan 9 maçta ise 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgimiz bulunuyor.

    İki maçlık galibiyet serisi bulunan rakibimiz, son oynadığı Ümraniyespor maçını 3-1 kazandı. 10 maçta 7 golü bulunan Fabio Borini ile 6 kez fileleri sarsan Mbaye Diagne en skorer oyuncular olarak dikkat çekiyor.

    Takımımız bu mücadelenin ardından ligde Beşiktaş ile oynayacağı müsabakaya hazırlanacak.

    Maç öncesi öne çıkan istatistiksel veriler şu şekilde:

    - Galatasaray bu sezon Süper Lig'de Bafetimbi Gomis'in gol attığı üç deplasman maçını da tek farklı skorlarla kazanırken, Fransız oyuncunun gol sevinci yaşayamadığı diğer üç karşılaşmada galip gelemedi (2B 1M).

    - Fatih Karagümrük'e konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanamayan Galatasaray (1B 1M), lig tarihinde bu deplasmanda üç karşılaşmalık galibiyet hasreti yaşamadı.

    - Son iki Süper Lig maçını kazanan Fatih Karagümrük, bu sezon daha önce oynadığı sekiz karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bıraktı (1G 3B 4M). Son üç karşılaşmada rakip filelere 10 gol gönderen İstanbul ekibi, ilk yedi karşılaşmanın toplamında dokuz gol atabilmişti.

    - Bu sezon İstanbul takımlarına konuk olduğu iki Süper Lig maçını da kazanan Galatasaray (3-2 vs Kasımpaşa & 1-0 vs Ümraniyespor), üst üste üç galibiyeti en son Mayıs-Kasım 1996 arasında aldı.

    - Galatasaray'a rakip olduğu iki lig maçında birer gol atan Mbaye Diagne'nin, Süper Lig kariyerinde üst üste üç kez filelerini havalandırdığı tek takım Çaykur Rizespor (Ağustos 2018-Kasım 2020 arasında 6 gol).

    - Son üç Süper Lig maçında da gol atan Fabio Borini'nin, profesyonel kariyerinde üst üste dört karşılaşmada rakip fileleri havalandırdığı tek seri Şubat-Mart 2012 arasında Roma formasıyla Serie A'da geldi.
#28.10.2022 10:09 0 0 0