Çocuklarda Görülen Kalp Hastalıkları Belirtileri

Son güncelleme: 10.11.2022 20:25
  • Kalp hastalıkları sonradan gelişebileceği gibi doğuştan da gelebiliyor. Kalp hastalığına neden olan birçok etken bulunuyor. Genetik faktörler kalp hastalığına neden olan etkenlerin başına geliyor. Pediatrik kardiyoloji direktörü Dr. Sharon E. O'Brien, ebeveynleri çocuklarda görülen kalp hastalıkları hakkında uyarıyor. Aşağıda yer alan belirtiler geçmeden devam ediyorsa mutlaka doktora başvurmak gerekiyor.
    ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN KALP HASTALIKLARI BELİRTİLERİ

    AŞIRI TERLEME
    Çocuğunuzun hava durumu ne olursa olsun çok terlediğini fark ederseniz, bu kalp sorunu için bir uyarı işareti olabilir. Dr. Achiau Ludormirsky , bu durumun özellikle yenidoğanlarda önemli olduğunu belirtiyor. “Her iki veya üç saatte bir kıyafetlerini değiştirmeniz gereken aşırı terleme varsa, bu endişelenecek bir şeydir” dedi.
    AZ KİLO ALIMI

    Ludormirsky, özellikle yemeye başladıktan kısa bir süre sonra memede, biberonda uyuyakaldıklarında ve ihtiyaç duydukları kaloriyi almalarını engellediğinde, yetersiz beslenme nedeniyle yavaş kilo almanın da bir soruna işaret edebileceğini de sözlerine ekledi. "Ayrıca, klinik olarak takipte - yüksek solunum hızı olarak adlandırılan, yemek yedikten sonra bebeğin uzun süre nefes aldığını ve şiştiğini fark edebilirsiniz" dedi . Tüm bu semptomlar, hızlı bir kalp atış hızı (taşikardi olarak bilinir) ile birlikte, çocuğunuzun intrakardiyak şantı olduğu anlamına gelebilir.
    [B]GÖRÜLEN RENK DEĞİŞİMLERİ[/B]

    Ludormirsky, "Yenidoğan bebeğiniz doğumdan sonra izlenecek olsa da, eve gittiğinizde dudaklarının veya ekstremitelerinin mavi olduğunu fark ederseniz, bu, kandaki oksijen seviyesinin düşmesine neden olan siyanotik kalp hastalığı olabilir ve bir çocuk doktoruna bildirilmelidir" dedi.
    GÖĞÜS AĞRISI

    Konu kalplerine geldiğinde yetişkinler için uyarı çanları çalan göğüs ağrısı için çocuklar da şikayet etmeye başladığında da endişe verici olabilir. Bununla birlikte, çocukların bu acıyı yetişkinlerden farklı şekilde ifade edebileceğini unutmayın. O'Brien, "Küçük çocuklar için neler olup bittiğini ayırt etmek zor olabilir" dedi. "Kalp atış hızının, uyumak ve koşmak gibi yaptığımız şeye bağlı olarak değişmesi normaldir, ancak bazen kalp atışları gerekmediğinde anormal derecede hızlı olabilir."
    [B]ÇABUK YORULMA VE BAYILMA[/B]

    Egzersiz intoleransı, arkadaşlarına ayak uyduramama ve sürekli yorgun olma (yani her zaman taşınması gereken bir çocuk) gibi diğer semptomlarla birlikte gerçek ağrı veya çarpıntı olabilecek göğüs “ağrısına” dikkat edin. O'Brien, "Çocuğunuz bayılma yaşadıysa, bu hemen değerlendirilmesi gereken büyük bir kırmızı bayraktır" dedi.
    ATEŞ VE KIZARIKLIK

    Göğüs ağrısına ek olarak, küçük çocuklarda ateş veya kızarıklık gibi ilgili semptomların ortaya çıkıp çıkmadığına dikkat edin. O'Brien, "Bu, koroner arterlerde iltihaplanmaya neden olabilen ve tedavi gerektiren Kawasaki hastalığı olabilir" dedi.
    AİLE ÖYKÜSÜ

    Bazen kalp sorunlarının çocuğunuz için bir sorun olabileceğine dair işaret, aile geçmişi boyunca kağıt üzerinde bulunabilir. Ludormirsky, "Bazı ailelerde hiperkolesterolemi geni vardır." Dedi. “Bu, 600 veya daha fazla yüksek kolesteroldür. Bu durumlarda, erken koroner kalp hastalığını önlemeye yardımcı olması için çocuğu bir kardiyologa götürmek en doğrusudur. Bir aile üyeniz erken yaşta kalp krizi geçirmişse, kalp piline ihtiyaç duyuyorsa veya başka herhangi bir kalp sorunu yaşadıysanız, O'Brien, bunun farkında olmaları ve buna göre değerlendirebilmeleri için bunu çocuk doktorunuza söylemenin en iyisi olduğunu söyledi.
#10.11.2022 20:25 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#10.11.2022 20:25 0 0 0