Her yıl Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon Kebabı’dır… Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için 'Ramazan Kebabı' adını almıştır. Kebabı hazırlarken dana eti ve kebaplık pide kullanılır. Hazırlaması 30, pişirmesi ise yaklaşık 50 dakika olan ramazan pidesi, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Afyon usulü ramazan kebabı ya da diğer adıyla 'afyon kebabı' yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.
Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) için
Malzemeler
2 adet kebaplık pide
1 kg kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber