Barış'ı bugün toprağa veriyoruz

Son güncelleme: 06.07.2007 19:31
  • Barış'ı bugün toprağa veriyoruz. Sevenleri onu son yolculuğuna uğurlayacak.

    Uzun saçları, ileriye doğru kararlı bir bakış atan sürmeli gözleriyle, İstiklal Caddesi'nin kalabalığında genç bir erkek yürüyor. Yanından geçen bir grup genç , Barış Akarsu... Hani Akademi Türkiye'nin birincisi!' derken kayboluyor gözden.

    Müzik kanallarından birinde bir klip: Fondaki savaş, açlık halleri gözlerinden okunan Afrikalı çocukların görüntüleri önünde şarkısını söylüyor: "Tepede beyaz bir saray/Sarayda soytarı bir kral/Kara haber onun işi sıra kimde/Kanlı resimler ressamı/Sergide insan mezarı/Satılık olan karanlıktır çerçevede..." 2005 Ağutosunda Barışarock'ta aynı şarkıyı, barış işaretleriyle kendisine eşlik eden binlerce insanla birlikte söylüyor.

    Önce ailesi, arkadaşları, sonra onu tanıyan tanımayan herkes Barış için dua etti. Kaza yerinde mumlar yakıldı, gözyaşları döküldü.

    Şansı onu yarı yolda bıraktı

    2004'te düzenlenen şarkı yarışması Akademi Türkiye'nin birincisi, sürme gözlü şarkıcı çocuk Barış Akarsu sessizce büyüdü, onu Cem Karaca'ya, Barış Manço'ya benzeten hayranlarını hayal kırıklığına uğratmadan güzel şarkılar söyledi. Babasından öğrendiği Ruhi Su'ları, Cem Karaca'ları, Ahmet Kaya'ları dinledi, dinletti... Röportajlarında, Cem Karaca'nın, Barış Manço'nun vârisi olmak değil, Barış Akarsu olarak anılmak istediğini söylüyordu: "27 yaşındayım ve on yıl sonra 37 yaşında olacağım. Zaman ne gösterir bilmiyorum. Ama şans hep benden yana oldu. 10 yıl sonra da çok iyi bir müzisyen olarak kalmak istiyorum. O şans benimle olsun yeter."
    İşçi bir anne-babanın Karadeniz sahillerinde, şarkı söyleyerek büyümüş oğlunun, müziğini geliştirmesine giden yolu popüler bir şarkı yarışmasında başarısını ispat ederek geçti. İki albümünü ve müziğini bilen bilmeyen binlerce genci daha kendisine hayran ettiren bir televizyon dizisini de kolunun altına alıp yürümeye devam etti. Altı gün yaşam mücadelesi verirken, şansı, yanında değildi ne yazık ki. Doğum gününde Bodrum'da arkadaşları Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman ile trafik kazası geçirdi. Koçak ile Kahraman kaza anında yaşamını yitirdi. Barış ise arkadaşlarının ve kendisini tanıyan tanımayan milyonlarca insanın dualarına, son albümüne isim olarak seçtiği 'Düşmeden Bulutlara Koşmam Gerek'e inat buralardan ayrıldı. Bulutlara koşup ardında güzel şarkılar bırakmayı seçti.

    "Zaman ne gösterir bilmiyorum. Ama şans hep benden yana oldu" diyordu kariyer planlarını anlatırken. Ancak ne yazık ki bu kez şansı yanında değildi. 28. yaşgününü kutlamaya giderken geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını yitiren Akarsu'nun hayranları yasa boğuldu.

    Çocukluğunun kentine gömülecek

    Çok izlenen bir dizinin yıldızı olmadan çok önce, Anadolu rock takipçilerinin, yardım konserlerinde sahne aldığı lösemili çocukların, 'Başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan' savaş karşıtlarının yıldızı olmuştu. Onu Karadeniz Ereğlisi'ndeki barlardan alıp İstanbul'a getiren yarışmanın en güzel yanının aldığı müzik eğitimi olduğunu söylüyordu.

    Ocak 2005'te ilk albümü 'Islak Islak'ı, Ağustos 2006'da 'Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek' adlı ikinci albümü çıkardı.
    Kent merkezine 'Dualarımız Barış için' yazılı dev bir poster açılan Amasra'da, çocukluk arkadaşları, her gelişinde uğradığı balıkçı, Barış'ı sekiz yaşından 14'üne kadar büyüttüğünü söyleyen anneannesi, bugün öğle namazından sonra kalkacak cenazeyi karşılamaya hazırlanıyor.

    Cenaze programı

    Akarsu'nun cenazesinin yarın Bartın Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak Amasra'daki evine götürüleceğini, daha sonra İskele Camisi'nde kılınacak namazın ardından Amasra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceğini söylendi.
#06.07.2007 09:24 0 0 0
  • Allah tan rahmet diliyorum Barisa. Mekani cennet olur insallah:(((


    bu arada diger konu ile birlestirmedim.. Kalsin boylece bu konu
#06.07.2007 09:26 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ALLAH rahmet eylesin

    RABBIM kabir azabi cektirmesin insallah

    Mekani Cennet olsun

#06.07.2007 10:50 0 0 0
  • cok genc ayrildi aramizdan Allah rahmet eylesin cok uzuldum kac gundur Allah ailesine sabir versin insallah..
#06.07.2007 10:59 0 0 0
  • ALLAH rahmet eylesin

    Mekani Cennet olsun...

    Cok UzuLdum
#06.07.2007 11:04 0 0 0
  • Cenazesi Camii $erife GetiriLmi$

    Görünce Dayanamadım...

    Varsın Aksın 2 DamLa Ya$ ßarı$ aßi İcin...

#06.07.2007 12:07 0 0 0
  • ahberlerde ne zaman cikiyor bilginiz varmi ve saat kacta?
#06.07.2007 12:09 0 0 0
  • Cuma Namazında Sonra Cenaze Namazı KıLınır Sanırım...

    CanLı Yayın Yapar TvLer...
#06.07.2007 12:54 0 0 0
  • allah rahmet eylsin mekanı cennet olsun ailesine sabır ve başisagolsun ama barış bizim için ölmedi hem bizimle olacak hep anımsıyacaz toprağinda iyi uyu barış bizler seni çok seviyoruz
#06.07.2007 13:16 0 0 0
  • Barış Akarsu'nun Cenazesi Toprağa Verildi

    Muğla'nın Bodrum İlçesinde Geçirdiği Trafik Kazası Sonrasında Yaralanan ve Tedavi Gördüğü Özel Hastanede Hayatını Kaybeden Şarkıcı ve Oyuncu Barış Akarsu'nun Cenazesi, Bartın'ın Amasra İlçesinde Kılınan Namazın Ardından Aile Mezarlığında Toprağa Verildi.


    Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun cenazesi, Bartın'ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

    Amasra'daki İskele Camisi'nin önüne getirilen Akarsu'un karanfillerle süslü tabutunun üzerine annesi Hatice'nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu.


    Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Akarsu'nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, ''Yavrum sen buraya yakışmıyorsun. Güzel dişlim'' diyerek ağladı.

    Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik ''Ailesinin isteğiyle Akarsu'nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar'' dedi.

    Cenaze namazının kılınmasından sonra sanatçının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra belediyesinin cenaze aracına konuldu. Barış'ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği ''Islak Islak'' şarkısını söylediler.

    Amasra'daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun koridorlar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attılar. Amasra Şehir Mezarlığı'na getirilen Akarsu'nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedildi.

    Akarsu'nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı. Sanatçının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti.

    Cenaze törenine Akarsu'nun yakınları, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, gazeteci Yüksel Aytuğ, sanatçının Yalancı Yarim dizisinde rol aldığı Merve Sevi ile bazı rol arkadaşlarının yanı sıra Yabancı Damat dizisinin başrol oyuncularından Özgür Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi.

    Amasra'daki reklam panolarına, Barış Akarsu'nun ''Kalbimizdesin'' yazılı büyük posterleri konuldu.


#06.07.2007 19:31 0 0 0