Ziraat Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu’ndayız

Son güncelleme: 23.12.2022 09:46
  • Galatasarayımız, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda Ankara Keçiörengücü’ü konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan maç 1-0 üstünlüğümüzle sonuçlandı. Bu skorla Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu'na uzandık.

    Takımımız Sahaya Fernando Muslera, Leo Dubois, Patrick Van Aanholt, Victor Nelsson, Emin Bayram, Berkan Kutlu, Juan Mata, Barış Alper Yılmaz, Milot Rashica ve Haris Seferovic 11’iyle çıktı. 

    Golümüzü 82. dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti. 

    İlk yarıda baskılı ve top kontrolünü sağlamış şekilde kapalı Keçiörengücü savunmasını açmaya çalışan Galatasarayımız, rakibin katı savunması arasında boşluklar aradı. Özellikle kanatlarda Rashica ve Barış Alper ile etkili olmaya çalışa takımımız, pozisyon zenginliğinin olmadığı ilk 45 dakikalık dilimde bir penaltıdan yararlanamadı. 40. dakikada Lucas Torreira’nın ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonrasında kazandığımız penaltıyı Haris Seferovic direğe nişanladı. Soyunma odalarına 0-0 eşitlikle gidildi. 

    İkinci yarıya hücumda daha efektif başlayan Galatasarayımız, 55. dakikada Mata ve Emin Bayram ile üst üste önemli pozisyonlar buldu. 65’te Seferovic-Gomis değişikliği gerçekleşti. 67’de Barış Alper, Mata’nın pasında sağdan kaleye doğru sokuldu ancak vuruşu yan ağlarda kaldı. Kerem Aktürkoğlu ve Fredrik Midtsjö, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata yerine girerken 75’te Emin Bayram’nın kafa vuruşu çataldan döndü. 

    Dakkalar 82’yi gösterirken Mertens’in pasıyla soldan içeriye giren Kerem Aktürkoğlu, arka direkteki Gomis’e al da at dercesine ortaladı! Gomis’e ise dokunmak kaldı: 1-0. Golden sonra hücumda daha istekli olan Galatasarayımızda Kerem’in ceza sahası dışından şutu Kayacan’dan döndü. 86’da Olovoin’in sert şutu direkten döndü. 90+1’de ise Gomis’in sert şutu direkte patladı. Son dakikalarda Midtsjö, Rashica ve Mertens ile üst üste pozisyonlar bulan takımımıza karşı kaleci Kayacan başarılı olunca maçtan 1-0 galibiyetle ayrıldık. 

    Takımımız Süper Lig’deki İstanbulspor mücadelesine hazırlanacak.
#23.12.2022 09:46 0 0 0