Babagannuş

Son güncelleme: 01.01.2023 16:36
  • Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin arındırılmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde bulunan lifler yardımıyla kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa yoğurtlu babagannuş tarifine başlayabiliriz.


    1 Porsiyon Babagannuş Kaç Kaloridir?



    Standart malzemelerle hazırlanan babagannuşun bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Potasyum değeri yüksek olduğu için, kanserden koruyucu bir etkisi vardır.


    Hazırlanma Süresi : 20 dakika
    Pişirme Süresi : 15 dakika
    Kaç Kişilik: 6 Kişilik


    Babagannuş için
    Malzemeler



    1.5 kg kemer patlıcanı
    Yarım limonun suyu
    250 gr çarliston biber
    300 gr süzme yoğurt
    4 diş sarımsak
    Yarım demet maydanoz
    100 gr tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber
    3 domates
    Tuz


    Babagannuş
    Nasıl Yapılır



    Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
    Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
    Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin. Sarımsakları soyup ezin.
    Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın.
    Maydanozları temizleyip ince ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve üzerine pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın.
    Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
#01.01.2023 11:27 0 0 0
#01.01.2023 11:28 0 0 0
  • Patlıcanları, domates

#01.01.2023 16:29 0 0 0
  • çarliston biber

#01.01.2023 16:32 0 0 0
  • Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın.

#01.01.2023 16:36 0 0 0