Galatasarayımızın rekorlar gecesi!

Son güncelleme: 29.01.2023 10:15
  • Galatasarayımızın Spor Toto Süper Lig’de Giresunspor’u 4-0 yendiği mücadele, başarılarla dolu tarihimizin altın sayfalarında bir yaprak daha araladı.

    Giresunspor galibiyetiyle birlikte resmi olarak üst üste 13. maçını kazanan Aslanlarımız, ligdeki galibiyet serisini 10’a yükseltti. Bu başarı, Galatasaray’ın profesyonel lig tarihinde bir sezon içinde elde ettiği en yüksek galibiyet serisi oldu.
    Galatasarayımızın  rekorlar gecesi!
    Galatasaray’ın 10 maçlık galibiyet serisini en son yakaladığı dönem 1998 yılında, nisan ve eylül ayları arasındaydı.

    Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig tarihinde Galatasaray'ın başında üst üste beş deplasman galibiyeti alan dördüncü yerli teknik direktör olma unvanını elde etti. Bu başarıya daha önce Coşkun Özarı, Mustafa Denizli ve Fatih Terim nail oldu.
    Galatasarayımızın  rekorlar gecesi!
    Okan Buruk, aynı zamanda lig tarihinde Mustafa Denizli ve Fatih Terim’in ardından üst üste 10 galibiyet alan üçüncü Galatasaray çalıştırıcısı olma unvanını yaşadı. Bir sezon içinde 10 galibiyet serisi alma başarısı da sadece Okan Buruk döneminde gerçekleşti.

    Süper Lig’de 21. hafta itibarıyla deplasmanda en fazla gol bulan (24), en fazla isabetli şut kaydeden (79) ve kalesini gole kapatan (8) takım Galatasaray oldu.

    Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig içinde en az deplasman golü yiyen takımlar Barcelona ve Galatasaray oldu. Barça 9 deplasman maçı oynarken Galatasaray 11 dış saha müsabakasında yer aldı. İki takım da kalesinde bu maçlarda 5’er gole müsade etti.

    Mauro Icardi, Bafetimbi Gomis’in mükemmel performansının ardından en fazla gol katkısı yapan oyuncumuz olarak tarihe geçti. Arjantinli yıldız, 6 gol ve 5 asistlik performansıyla 10 maçlık periyotta 11 gol katkısı üretti. Bafetimbi Gomis, ilk 10 maçlık periyodunda 9 gol ve 2 asistlik katkı vermişti.

    Emin Bayram, 9 pas arası yaparak bu sezon Süper Lig’de bir maçta bu rakama ulaşan tek oyuncu oldu. İkili mücadelelerin tamamında başarılı olan genç stoper, 5 top kapma performansı ortaya koydu.

    "BU REKOR GALATASARAY'IN"



    Teknik Direktörümüz Okan Buruk, Galatasaray'ın rekorlar kırdığı Giresun maçı sonrası düşüncelerini şöyle aktardı:

    "Ligde 10. galibiyeti aldık. Resmi olarak 13 maç oldu. Bu rekorları kıracak olan bir oyuncu grubu var. Buradaki rekorun hakkını teslim edeceğimiz yer Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray seyircisi ve camiası. Biz de onun içerisinde oyuncu grubumuzla birlikte en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir üç puan aldık. Ligdeki puan farkını korduk. Belki de artırdık. Önemli olan burada birlikteliğimizi sahada göstermemiz, girenin ve çıkanın sahada aynı performansı sergilemesi. Oyuncularıma buradan teşekkür etmek istiyorum.”
    Galatasarayımızın  rekorlar gecesi!
#29.01.2023 10:15 0 0 0