Fenerbahçe 4 - 0 Arabam.com Konyaspor

Son güncelleme: 25.02.2023 19:23
  • Fenerbahçe 4-0 Arabam.com Konyaspor



    Fenerbahçe 4 - 0 Arabam.com Konyaspor



    Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçında Arabam.com Konyaspor’u konuk etti. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan müsabakanın kazananı 4-0’la Futbol A Takımımız oldu.


    13 (p) ve 45+6. dakikalarda Enner Valencia, 62. dakikada Lincoln Henrique, 79. dakikada da Attila Szalai’nin kaydettiği gollerle ligdeki galibiyet sayısını 15’e çıkaran Fenerbahçemiz, puanını 48’e yükseltti. İkinci yarıda oyuna dahil olan yeni transferimiz Jayden Oosterwolde de çubuklu forma ile ilk resmi maçına çıktı.


    Galibiyete 2 golle katkı veren Enner Valencia, ligdeki gol sayısını 22’ye yükseltti ve gol krallığında zirvedeki yerini korudu.


    Müsabaka, futbol resitalinin ötesinde pek çok organizasyona da ev sahipliği yaptı. Başkanımız ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Y. Koç’un davetiyle stadımıza gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile 11 Süper Lig kulübünün başkanı, Fenerbahçe-Arabam.com Konyaspor mücadelesini protokol tribününde takip etti.


    Fenerbahçemiz seremoniye “Acımızın Tarifi Yok Ülkemizin Başı Sağ Olsun”, Konyaspor ise “Futbol Ailesi 1 Mart’ta Canlı Yayında #OmuzOmuza” yazılı pankartla çıktı. Futbolcularımızın mücadelede giydikleri formaların arkasında ise deprem felaketinin yaşandığı illerin isimleri yer aldı.


    Öte yandan taraftarlarımız; depremden etkilenen bölgedeki şehirlerin plaka numaralarında o şehirlerin adını anarken, “Türkiye Üşüme Fenerbahçe Seninle” şeklinde tezahüratta bulunarak yanlarında getirdikleri atkı, bere ve eldivenleri deprem bölgesine gönderilmesi için stat zeminine attı.


    Kulübümüz depremde hayatını kaybedenleri de unutmadı ve stadımızdaki reklam panoları ve skorboardlarda deprem felaketinde vefat eden vefat eden taraftarlarımız, dernek üyelerimiz ve kongre üyelerimizin isimleri ile “Yaraları Birlikte Saracağız”, “Bizim Canımız Türkiye” ve “Ülkemizin Başı Sağ Olsun, Hepimize Geçmiş Olsun” yazıları yer aldı.


    Maraton Tribünü “Acımız Tarifsiz, Başımız Sağ Olsun”, Güney Tribünü’nde ise “Yaşaran Gözler Umut Dolacak, En Güzel Yarınlar Bizim Olacak” pankartı açıldı.


    Maçtan dakikalar


    11. dakikada Fenerbahçemiz penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Lincoln Henrique'nin sıfırdan ortasında Endri Çekiçi'nin topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. 13'üncü dakikada Valencia'nın kullandığı penaltıda kalecinin müdahale ettiği top önce sol direğe daha sonra da kaleye paralel giderek sağ direğe çarptı ve ağlarla buluştu.

    22. dakikada Arabam.com Konyaspor 10 kişi kaldı. İlk sarı kartını 12. dakikada gören Mame Diouf, Willian Arao'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

    45+6. dakikada Enner Valencia uzatma dakikalarında tekrar sahne aldı. Diego Rossi'nin ortasına uçarak vuruşunu yapan Enner Valencia, farkı 2'ye çıkardı.

    61. dakikada Futbol A Takımımız skoru 3-0'a getirdi. Lincoln Henrique'nin ceza sahası dışından sert şutunda Joshua King'e çarpan top ağlarla buluştu.

    67. dakikada Miha Zajc'ın yaptığı sert vuruşu kaleci Erhan çelmeyi başardı.

    75. dakikada Fenerbahçemiz Arda Güler ile etkili geldi. Şık hareketlerle şut açısı bulan Arda, çerçeveyi bulamadı.

    78. dakikada Takımımız dördüncü golü buldu. Crespo'nun kullandığı serbest vuruşta kafa vuruşunu yapan Attila Szalai, topu ağlarla buluşturdu.
#25.02.2023 19:23 0 0 0