Galatasaray 6-0 Yukatel Kayserispor

Son güncelleme: 15.04.2023 10:00
  • Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Yukatel Kayserispor’u konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 6-0 kazandık.

    Aslanlarımız 66 puana yükselerek liderliğini perçinledi.

    Gollerimizi Mauro Icardi (18’, 42’, 45+12), Milot Rashica (42’) , Kerem Aktürkoğlu (59’), Nicolo Zaniolo (72’) kaydetti.

    ŞOV İLK YARIDA BAŞLADI



    Maçın başlangıcında tempoyu Kayserispor yönlendirirken, oyunumuzu sahaya yansıtamadığımız dakikalarda üst üste kornerler kullanan Kayseri temsilcisine net bir pozisyon vermedik. İlk 10 dakikalık bölümden sonra oyunun kontrolünü eline alan Galatasarayımız, rakip üstünde etkili bir baskı kurdu ve ataklarına başladı. 13. dakikada Mertens, 15. dakikada Kerem Aktürkoğlu üst üste kaleyi yoklasa da çerçeveyi bulamadık. 18. dakikada Arjantinli süperstarımız Icardi ile perdeyi açtık.

    Kerem Aktürkoğlu’nun savunma arkasına gönderdiği muazzam topu sağına çeken Icardi, kalecinin sağından yerden ve sert vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0.

    Golle birlikte morallenen Aslanlarımız, golden kısa bir süre sonra Rashica ile farkı ikiye çıkardı. Icardi’nin pasında merkez sağdan topu sürerek ceza sahasına giren Kosovalı yıldız, sağ köşeye etkili bir vuruş çıkararak skoru 2-0’a getirdi.

    29’da Dries Mertens’in sol çaprazdan uzak direğe şutu kale direğini sıyırırken baskılı oyunumuz devam etti. 39. dakikada Kerem, Mensah’ın müdahalesi sonrası yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 41’de Icardi, beyaz noktadan kalecinin sağına kusursuz bir vuruş yaptı: 3-0.

    6 dakikalık uzatma anlarında Lucas Torreira, rakibi Majid Hosseini’nin ayak tabanından darbeye maruz kaldı. Çenesine aldığı krampon darbesiye yaralanan Torreira’nın pozisyonunu VAR’dan izleyen hakem, penaltı ve kırmızı kart kararı verdi. Mauro Icardi’nin vuruşu kaleci Bilal’den sekti ancak dönen topu Arjantinli yıldız tamamlayarak ilk yarının skorunu tayin etti: 4-0.

    ASLAN PARÇALADI

    Galatasarayımız ilk yarıdaki farklı skor ve rakibin 10 kişi kalması nedeniyle rahat bir ikinci yarı çıkardı. İlk yarıdaki domine futbolunu ikinci yarı daha baskın bir şekilde sahaya yansıtan Okan Buruk’un öğrencileri, Rashica ile üst üste kaleyi yoklayarak ikinci 45 dakikaya başladı.

    Yay üstünde Mertens’in düşürülmesiyle kazandığımız serbest vuruşta Kerem Aktürkoğlu çok şık bir plaseyle skoru 5-0 yaptı.

    Tribünde şampiyonluk şarkıları eşliğinde muazzam futbolunu devam ettiren Aslanlarımız, 67. dakika itibarıyla 13’ü isabetli olmak üzere rakip kaleye 21 şut gönderdi.

    65’te Gomis ve Zaniolo, Rashica ve Mertens yerine oyuna dahil oldu.

    İtalyanların altın çocuğu Zaniolo, yine farkını ortaya koydu. 72’de savunma arkasına atılan topu iyi kontrol eden yıldız futbolcu, sol çaprazdan yakın köşeye füze gibi bir top gönderdi ve skoru 6-0’a getirdi.

    Juan Mata, Berkan Kutlu ve Leo Dubois, 73’ten sonra şans bulan oyuncularımız oldu. Kerem Aktürkoğlu, Lucas Torreira ve Sacha Boey kenara geldi.

    Kalan dakikalarda Mata, Oliveira ve Gomis’le gol pozisyonlarını giren takımımız, bunları skora çeviremedi ve maçı 6-0’lık farklı skorla kazandı.

    Takımımız bu maçın ardından Alanyaspor deplasmanına hazırlanacak.
#15.04.2023 10:00 0 0 0