Bugün ne pişirsem?

Son güncelleme: 22.05.2023 15:06
  • Sürekli evde, kendi elleriyle yemek tarifi hazırlayanlar bilir, her gün yemek yapıyor olmanın belki de en zor noktası hangi yemeği yapacağını uzun uzun düşünmek, evdeki malzemelere de uygun olarak "Bugün ne pişirsem?" sorusuna cevap aramaktır.

    Özellikle akşam yemeği yapmak için az zamanı olanlar, işten yorgun argın gelip gece olmadan akşam yemeği hazırlamaya çalışanlar için bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir, her güne farklı bir pratik tarif bulmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir.

    Tam da bu yüzden size mevsim sebzeleriyle yapabileceğiniz ferah yemeklerden, et, tavuk, balık ve baklagil tariflerine, çeşit çeşit yemekten oluşan toplam 15 farklı ve pratik akşam yemeği önerimizle geldik! Size de "Bugün ne pişirsem?" derdine çare olacak bu pratik tarifleri bir köşeye not etmek ve her gün hiç düşünmeden birini yaparak zamandan tasarruf etmek düştü.

    Listemizin ilk 4 maddesinde sizi bekleyen çorba, salata ve tatlı gibi tarifleri değerlendirerek dört dörtlük nefis bir menü de oluşturabilirsiniz, Benden söylemesi.
#22.05.2023 12:18 0 0 0
  • Peynirli sandal kabak tarifi

    Bugün ne pişirsem?

    Peynirli Sandal Kabak Tarifi
    Malzemeler:
    2 adet kabak
    4-5 dal maydanoz
    1 adet kapya biber
    200 gram beyaz peynir
    1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    "Kabakları farklı olarak nasıl pişirebilirim?" diye düşünüyorsanız onları sandal haline getirdiğimiz bu tarifimizi de ilk fırsatta değerlendirin deriz.
    Nasıl Yapılır?

    Kabakları boydan ikiye bölüp iç kısımlarını bir kaşıkla oyun. Bir tencerede su kaynatıp kabakları içine ekleyin ve 5 dakika kaynatıp çıkarın ve süzün. İç harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Kabakların oyduğunuz kısmına bu harçtan pay edin ve yağladığınız bir fırın kabına dizin. Üzerlerine kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirin. Ellerinize sağlık.
#22.05.2023 12:19 0 0 0
  • Ekşili tavuk çorbası tarifi


    Bugün ne pişirsem?

    Malzemeler:
    2 adet tavuk göğsü
    6 su bardağı su
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    1/2 su bardağı tel şehriye
    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 avuç maydanoz (kıyılmış)
    Terbiyesi için:
    1 adet yumurta sarısı
    1/2 adet limon suyu
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı (tepeleme) un
    1 çay kaşığı tuz

    Bol limonlu, terbiyesi asla kesilmeyecek nefis bir çorbayla menümüze başlıyoruz.
    Nasıl Yapılır?

    Tavuğu üzerine su ekleyerek pişmeye bırakın. Ayrı bir tencere çıkarıp içinde sıvı yağ ilavesiyle küp küp doğradığınız havuç ve soğanları soteleyin. Bir kasede terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri güzelce çırpın. Haşlanan tavuğun suyunu da içine ekleyip kaynatın. İçine tel şehriyeyi ekleyip 5 dakika pişmesini bekleyin. O esnada tavuğu didikleyip çorbanın içine ekleyin. Çorbanın suyundan bir kaşık alıp kasedeki terbiyenin içine ekleyin ve terbiyeyi ılıştırıp çorbaya karıştırarak ilave edin. Servis etmeden önce kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın ve servis edin. Ellerinize sağlık
#22.05.2023 12:24 0 0 0
  • Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifi
    Malzemeler:
    Bugün ne pişirsem?
    400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)

    50 gram kuyruk yağı(çekilmiş)

    2 diş sarımsak

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    1 çay kaşığı pul biber

    1 adet rendelenmiş soğan

    1 çay kaşığı tuz

    Evde kebap keyfi yapmayı sevenleri hemen böyle alalım ve salatasıyla, kebabıyla sofranızı zenginleştirecek nefis bir menü hazırlayalım.
    Nasıl Yapılır?

    2 kere çekilmiş kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyin ve 10 dakika yoğurun. Harcı şişlere dizip buzdolabına kaldırın ve en az 45 dakika dinlendirdikten sonra şişleri fırın tepsisine dizin. Yanlarına arzuya göre domates, yeşil biber ve kapya biber de ekleyip önceden ısıtmaya başladığınız 190 derecedeki fırında pişirin. Ellerinize sağlık.
#22.05.2023 12:26 0 0 0
  • Bezirgan Salatası Tarifi
    Malzemeler:

    Bugün ne pişirsem?


    2 adet soğan
    3-4 dal maydanoz
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı sumak
    1 çay kaşığı tuz
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Klasik bir sumaklı soğan salatasına sınıf atlatmaya hazırsanız sosuyla farkını ortaya koyan bu efsane salata tarifiyle tanışmalısınız.
    Nasıl Yapılır?

    Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Bir kasede salça, yağ ve baharatları güzelce karıştırın. Maydanozları ince ince kıyın ve hazırladığınız tüm malzemeleri bir kaba alıp harmanlayın. Nar ekşisiyle servis edin. Ellerinize sağlık.
#22.05.2023 12:29 0 0 0
  • Pirinçli kabak yemeği tarifi

    Bugün ne pişirsem?


    Malzemeler:
    2-3 adet orta boy kabak
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1/2 çay bardağı pirinç
    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Mevsime yakışır nefis ve hafif bir sebze yemeği yapmak isterseniz kabakları hazırlayın, hemen başlıyoruz!
    Nasıl Yapılır?

    Soğanları kavurun, üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin, toz biberi de ekleyip karıştırın. Kabakları da ilave edin. Yıkadığınız pirinci, suyunu ve tuzu da ilave edip karıştırın. Pirinç ve kabaklar yumuşayana dek pişirin. Ellerinize sağlık.
#22.05.2023 12:32 0 0 0
  • Zeytinyağlıların sofrayı zengin göstereni, ilk akla geleni, tazesini alıp, derin dondurucuda itinayla muhafaza edileni; uzun lafın kısası zeytinyağlı barbunya tarifimiz sofralarınıza konuk oluyor.

    Damaklarda yer edecek, akşam yemeklerine enfes bir yancı olacak tarifimizi hazırlamak da oldukça pratik. Barbunyalar yıkanacak, sebzelerle bir süre pişecek, sonrasında dilerseniz soğuk bir şekilde üzerine nar ekşisi ve limon gezdirerek servis edebilir; dilerseniz de sıcak sıcak, ekmek bana bana tüketebilirsiniz. Her şekilde enfes olacağına eminiz.

    Malzemeleri toparlayın ve kolları sıvayarak mutfağa geçin. Karşınızda: Zeytinyağlı barbunya tarifi. Şimdiden ellerinize sağlık
    Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
    Barbunya için:

    1kilogramtaze barbunya
    3adet orta boydomates
    1/2su bardağızeytinyağı

    2adetorta boy kuru soğan
    1yemek kaşığıdomates salçası
    3adethavuç
    4dişsarımsak
    750mililitresıcak su
    1tatlı kaşığıtoz şeker
    1çay kaşığıtuz

    Servisi için:

    1/2demetmaydanoz(ince doğranmış)
    Zeytinyağlı Barbunya Tarifinin Püf Noktası

    Zeytinyağlı yemekleri pişirirken 1 adet kesme şeker ilave ederseniz yemeğinizin tadı daha lezzetli olacaktır. Barbunyanın cinsine göre pişirme süresi farklılıklar gösterecektir. Eğer normalden uzun sürede pişer ve suyunu çekerse kontrollü olarak sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Barbunyayı haşladıktan sonra da pişirebilirsiniz, böylece pişme süresi daha kısa olacaktır ancak taze barbunyaların pişirilmeden önce haşlanmasına genellikle ihtiyaç duyulmaz.
    Zeytinyağlı Barbunya Tarifinin Pişirme Önerisi

    Barbunyayı düdüklü tencerede haşlamadan da pişirebilirsiniz. Dilerseniz bir adet bütün soğanı pişirirken ilave edip piştikten sonra çıkartarak sadece soğan aromasını katabilirsiniz. Eğer bu işlemi tercih ederseniz soğanları önceden kavurmanıza gerek kalmaz.
    Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

    Zeytinyağını bir tencereye alın ve küp küp doğradığınız soğanları
#22.05.2023 13:02 0 0 0
  • Yumurtalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

    Geniş bir tepside ilk olarak isot, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş kuru soğan, salça, tuz, karabiber ve tarçını biraz su ile karıştırın.
    Karışıma esmer ince bulguru da ekleyip avuç içinizle yumuşayana kadar yoğurun. Yoğurma işlemi esnasında kalan suyu azar azar ekleyin. Su miktarını dilediğiniz kıvam için azaltıp arttırabilirsiniz.
    Köfte ele yapışmayan yumuşak bir hal alınca içine çok ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları ekleyip harmanlayın.
    Geniş bir tavada sade yağı yüksek ateşte ısıtın, yumurtaları bir kasede çırpıp sıcak yağın içine dökün ve karıştırarak pişirin. Yumurtalar fazla kurumadan hemen ocaktan alın ve yağı ile birlikte köftenin üstüne dökün.
    Sıcak yumurtaları iki adet çatal yardımı ile parçalayarak köftenin içine yedirin.
    Yumurtalı köftenizi servis ederken iri bir mandalina boyutunda bir parçayı avucunuzda ufak bir top haline getirip tabağa parmaklarınızla bastırıp bırakın. Yanına dilediğiniz yeşillikler, turşu, turp ve limon gibi eklemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
#22.05.2023 13:05 0 0 0
  • Listemizin ilk 4 maddesinde sizi bekleyen çorba, salata ve tatlı gibi tarifleri değerlendirerek dört dörtlük nefis bir menü de oluşturabilirsiniz, Benden söylemesi.
#22.05.2023 15:06 0 0 0