Çorba içinde servis edilen ramen, Japon mutfağına özgü bir yemektir. Bir tür erişte yemeği olan ramen, Uzak Doğu'nun her yerinde popülerdir. Yemeğin birbirinden farklı çeşitleri de mevcuttur. Çorba ve eriştenin birleşiminden oluşan bu yemek yöreye ve aşçıya göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Çorbanın içerisinde kullanılan eriştenin adı ramendir. Ancak ramen makarnası bulamıyorsanız, spagetti makarnası veya noodle ile de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
400 gram tavuk
2 yemek kaşığı soya sosu
1 paket ramen (noodle da kullanabilirsiniz.)
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
4-5 dal taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Üzeri için:
100 gram soya filizi
3-4 dal taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)
Ramen
Nasıl Yapılır
İlk olarak bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları ekleyin.
Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Ardından suyun içinden haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
Suyu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın.
Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ilave edin. Bu suyu 15 dakika boyunca kaynatın.
Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.
Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten sonra bir kabın içerisine alın.
Susam yağıyla birlikte kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün. Afiyet olsun.