İyilik Yapıp Denize Atmayı Gerçekten Unuttuk mu Arkadaşlar

Son güncelleme: 03.10.2026 19:00
  • Selam millet, umarım keyifler yerindedir. Geçen gün Instagram'da dolanırken karşıma bir video düştü. Gençten bir çocuk, sokakta mendil satan yaşlı bir amcaya yardım ediyor. Buraya kadar her şey çok güzel, Allah razı olsun tabi ama işin içine arkadan verilen acıklı müzik, amcanın o mahcup yüzünün en ince detayına kadar kameraya çekilmesi falan girince içim cız etti. İçimden yahu dedim, biz ne ara bu hale geldik?

    Eskiler hep anlatırdı, sadaka taşları varmış vaktiyle. İhtiyacı olan gider oradan kimse görmeden ihtiyacı kadarını alır, durumu iyi olan da yine kimse görmeden oraya parasını bırakırmış. Şimdi ise yaptığımız en ufak bir hayrı bile tüm dünyaya duyurma telaşındayız sanki.

    Sağ Elin Verdiğini Sol Elin Görmemesi Meselesi



    Bizim inancımızda niyet her şeydir derler ya, gerçekten de öyle. Hani meşhur bir söz vardır, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diye. Ben bu düsturun hayatımızdan yavaş yavaş kayıp gittiğini hissediyorum. Sosyal medyada beğeni almak, "ne güzel insan" dedirtmek sanki o yapılan güzel amelin önüne geçmeye başladı.

    Geçenlerde kendi kendime bir söz verdim. Çok küçük bir yardım yaptım ve bunu en yakın arkadaşıma bile söylemedim. İnanın bana, o gizli kalmanın verdiği huzur, hani o sadece Yaradan ile senin aranda olan sır duygusu o kadar başkaymış ki... Uzun zamandır kalbimin bu kadar hafiflediğini hissetmemiştim.

    Siz Bu Dengeyi Nasıl Kuruyorsunuz



    Tabi ki iyi şeyleri paylaşmak, insanları güzel işlere teşvik etmek açısından önemli olabilir, bunu tamamen inkar etmiyorum. Ama ince çizgi nerede kaçıyor dersiniz? Teşvik etmekle, kendini gösterme arzusu arasındaki o görünmez sınırı nasıl koruyacağız?

    Aranızda benim gibi düşünüp bu durumdan rahatsız olan var mı? Ya da tam tersi, "Yok abi, bu devirde böyle şeylerin paylaşılması iyiliği yaygınlaştırır, gizli kalırsa kimse özenmez" diyenler var mı aramızda? Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuda kendinizi nasıl frenliyorsunuz? Gelin biraz dertleşelim.
#03.10.2026 19:00 0 0 0