Selam millet, geçen gün uzun zamandır gözümün kaldığı aktif gürültü engellemeli bir kulaklık aldım. Müzik kalitesi falan gerçekten efsane, dışarıdaki otobüs sesini, gürültüyü bıçak gibi kesiyor ona lafım yok. Ama kulaklığı takıp 20-30 dakika geçirdikten sonra garip bir şey olmaya başlıyor.
Sanki uçaktaymışım da kabin basıncı düşmüş gibi kulaklarımda hafif bir tıkanma ve sonrasında tatlı tatlı bir baş ağrısı hissediyorum. İlk başta yorgunluktandır dedim ama yok, ne zaman gürültü engellemeyi açsam aynı his geri geliyor.
Beyin Beyinliğini Yapıyor
Biraz internette yabancı forumları altüst ettim, meğer yalnız değilmişim. Bu nane teknolojik olarak ters ses dalgası üreterek dışarıdaki sesi yok ediyor ya, bizim beyin de ortamda ses görmeyip üstüne bir de o düşük frekanslı titreşimi alınca "burada hava basıncı değişti" sanıp panikliyormuş. Yani tamamen biyolojik bir illüzyon yüzünden kafamız davul gibi oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Yoksa benim kulaklar mı fazla hassas çıktı? ANC modunu kapatınca kulaklık rahatlıyor ama o zaman da dünya kadar parayı niye verdik diye insan kendine sormadan edemiyor valla. Sizde de durumlar böyle mi, zamanla alışılıyor mu bu merete?