Ders İçin Tablet Alıp Dizi Bağımlısı Olma Tuzağı

Son güncelleme:
  • Selamlar herkese, aranızda bu tuzağa düşen tek sazan ben miyim cidden çok merak ediyorum, gelin bir dertleşelim.

    Geçen dönemin başında gaza geldim, dedim ki artık devir değişti. Çantada beş tane defter, üç kilo kitap taşımaktan belim ağrıyordu. "Modern öğrenci olacağım, her şey tek ekranda toplanacak, çevreye de faydamız dokunsun" diyerek gittim yemeyip içmeyip kalemli bir tablet aldım.

    İlk hafta her şey rüya gibiydi. Renk renk dijital fosforlu kalemler, internetten indirdiğim estetik ders planlayıcıları, pırıl pırıl PDF klasörleri falan derken kendimi bir an Harvard tıp öğrencisi sanmaya başladım. Hatta kütüphanede tıkır tıkır ekrana yazarken gelen o sahte tatmin hissi inanılmazdı.

    Büyük Hayaller ve Acı Gerçekler



    Sonra ne mi oldu dersiniz? Olay tamamen çığırından çıktı. PDF açıkken ekranın köşesine ufak bir pencere açıp "arkada video dönsün ya" dememle felaket başladı. Bir baktım anatomiden not çıkarırken gözüm yandaki diziye kayıyor. Sayfayı aşağı kaydıracağım derken bildirim geliyor, oradan sosyal medyaya zıplıyorum.

    İşin en acı tarafı, sınav haftası geldiğinde ekran yorgunluğu yüzünden gözlerim kan çanağına döndü. Ekrana baka baka beynim süngere döndü ve ders çalışamaz hale geldim. Final gecesi kendimi yine odanın zemininde, fotokopiciden aldığım A4 kağıtlarına tükenmez kalemle karalama yaparken buldum.

    Kağıt Kalem Samimiyetine Geri Dönüş



    Şu an durum ne derseniz; o kadar para saydığım teknoloji harikası cihaz resmen yatakta uzanıp YouTube izleme sehpasına dönüştü. Kağıdın o hışırtısını, fosforlu kalemin sayfayı hafif dalgalandırmasını ve en önemlisi "çevrimdışı kalabilmenin" getirdiği o saf odaklanmayı hiçbir dijital alet vermiyormuş meğer. Dijital not tutma çılgınlığı benim gibi dikkat süresi zaten yerlerde olan biri için tam bir fiyasko oldu.

    Aranızda gerçekten hakkını verip tableti sadece ders için kullanabilen bir irade abidesi var mı? Yoksa siz de cihazı dizi makinesi yapıp yine defterlere mi sarıldınız? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
0 0 0