Sınav Sabahı Erken Kalkıp Çalışırım Yalanı

Son güncelleme:
  • Selam millet. Yine bir sınav haftası klasiğiyle karşınızdayım. Dün gece saat 12 gibi masa başında oturmuş, önümdeki 200 sayfalık nota bakıyordum. Kafam durmuştu, tek bir kelime bile girmiyordu içeri. Sonra o meşhur iç sesim devreye girdi: "Oğlum yat uyu, saat 5'e alarm kurarsın. Zihnin pırıl pırıl olur, 2 saatte halledersin."

    O Taze Beyin Asla Uyanmıyor



    Aranızda bu tuzağa düşmeyen var mı gerçekten? Sabahın 5'inde o alarm çaldığında gelen pişmanlık hissi var ya, dünyadaki hiçbir şeyle kıyaslanamaz. "Beş dakika daha" derken saat bir bakmışsın 8.15 olmuş. Sınav 9'da! O zihin pırıl pırıl uyanacak diyen adam gitmiş, yerine yataktan fırlayıp çorabının tekini arayan bir panik atak bombası gelmiş.

    Yıllardır okuyorum, her sınav dönemi bu sabah çalışma fantezisini kendime satmayı başarıyorum. İşin komik tarafı, gece 3'e kadar otursam bir şekilde o notlar bitecek. Ama yok, illa kendimi kandırıp sabah uykumu da piç edeceğim, sınava da hiçbir şey bilmeden gireceğim.

    Otobüste Slayt Okuma Desperasyonu



    Sonrası zaten malum. Evden nasıl çıktığımı anlamadan kendimi otobüste buluyorum. Bir elinde otobüs tutacağı, diğer elde telefon, %20 şarjla hızlandırılmış slayt okumaca... Yanımdaki adam bana bakıyor, ben slayttaki grafiklere bakıyorum ama beyin sıfır, hiçbir şey kaydetmiyor.

    Geçen gün bizim çocuklara soruyorum, "Sen nasıl yapıyorsun?" diye. "Ben gece sabahlıyorum knk" diyor. Gece sabahlamak da ayrı bir dert ama en azından alarm stresi yok adamda.

    Sizde durumlar nasıl? Bu "sabah erken kalkıp hallederim" kafasından kendinizi kurtarabildiniz mi yoksa benim gibi her sınav dönemi aynı enayiliği yapmaya devam mı ediyorsunuz? Varsa bir taktiğiniz salın aşağıya, valla duacı olurum.
0 0 0