Deniz Piyadesinden Hollywooda: Adam Driver Hikayesi

Son güncelleme:
  • Selam herkese. Geçen gün televizyonda zapping yaparken Star Wars'a denk geldim de aklıma takıldı. Adam Driver'ı ne zaman bir filmde görsem herifin o garip ama aşırı karizmatik oyunculuğuna takılıp kalıyorum. Sonra biraz hayatını kurcalayayım dedim, abi adamın geçmişi meğer bambaşkaymış.

    9/11 olayları yaşandığında bu eleman gaza gelip Amerikan Deniz Piyadelerine yazılmış biliyor musunuz? Bayağı bildiğimiz orduda disiplinli asker olmuş. Tam Irak'a sevk edilecekken dağ bisikleti sürerken kaza geçiriyor ve göğüs kemiğini kırıyor. Sakatlandığı için de istemeden ordudan terhis ediliyor. Düşünsenize, hayatınızın rotası bir anda saçma sapan bir kaza yüzünden tamamen değişiyor.

    Ordu Kışlasından Tiyatro Sahnesine



    Askerlik bitince ne yapacağını bilemeyip bir süre bocalama dönemi yaşamış tabii. Sonra şansını denemek için dünyanın en saygın tiyatro okullarından Juilliard sınavlarına girmiş ve kazanmış.

    Düşünsenize ortamı; birkaç ay önce askeri kışlada bot temizleyen, emir alan adam bir anda tiyatro sahnesinde tirat atmaya başlıyor. Okuldayken de diğer çocuklara göre askerlikten kalma alışkanlıkla aşırı sert ve disiplinliymiş. Hatta sırf rolüne fazla ciddi odaklandığı için sınıftaki bazı arkadaşlarını ağlattığı bile söyleniyor.

    Şöhrete Rağmen Ezber Bozan Bir Adam



    Adamın en saygı duyduğum tarafı şu: Herif Girls dizisiyle bir parladı, arkasından Star Wars'ta Kylo Ren oldu ama tek bir gün bile magazin haberiyle, lüks yaşamıyla ya da skandalla gündeme gelmedi.

    Hatta hâlâ ordu çalışanlarına sanat terapisi sağlayan bir vakıf işletiyor. Bir röportajında "Askerdeyken hayatın ne kadar kırılgan olduğunu anladım, oyunculuk da aslında insanı anlamakla ilgili" diyordu. Bana inanılmaz mantıklı geldi bu bakış açısı.

    Bana göre kendi jenerasyonunun en yetenekli 3-4 oyuncusundan biri şu an. Sıradan, yapmacık Hollywood tiplerinden çok farklı bir havası var.

    Siz ne düşünüyorsunuz adam hakkında? Aranızda filmlerini takip eden var mı, yoksa bana mı öyle karizmatik geliyor sadece?
0 0 0