Selam arkadaşlar, geçen gün markette öylesine cips reyonunun önünden geçerken aklıma birden 2000'lerin başı geldi. Ulan ne günlerdi be! Şimdiki çocuklar pek bilmez ama biz zamanında cipsi tadından çok içinden çıkacak o heyecan için alırdık.
Geçenlerde depoyu ayıklarken eski bir kutunun içinde 3-5 tane Pokémon tasosu buldum, direkt o günlere ışınlandım resmen.
Yağlı Parmaklar ve Taso Kokusu
Bakkala gidip paketi almadan önce dışarıdan parmaklarımızla mıncıklayıp tasonun yerini tespit etmeye çalışırdık, hatırlayan var mı? Bakkal amca arkadan "Ezme lan paketleri!" diye bağırırdı. Paketi bir açardın, hevesle elini bir sokarsın... Taso en dibe batmış!
O tasoyu oradan çıkarana kadar bileğe kadar turuncu cips yağına ve baharatına bulanırdık. Ama o dikey ya da hologramlı tasoyu eline aldığın anki o mutluluk var ya, dünyalara bedeldi. Üstelik o tasoların kendine has buram buram cips kokan garip bir kokusu olurdu, asla çıkmazdı o koku.
Halı Üstünde Biten Dostluklar
Sokakta ya da evin ortasında halının üzerine dizilip "ütmece" oynamak başlı başına bir spordu zaten. Herkesin kendine göre bir atış tekniği vardı. Kimi elini falso vererek vururdu, kimi tam tepeden sertçe patlatırdı.
Mahalleden en yakın arkadaşımın en sevdiğim Charizard tasomu ütüp götürdüğü gün ağlayarak eve döndüğümü hiç unutmam. Günlerce konuşmamıştım çocukla, sonra mahalle maçında kola ısmarlayınca barışmışık.
Sizde durumlar nasıldı arkadaşlar? Aranızda o koleksiyonu halihazırda saklayan var mı yoksa anneniz temizlik yaparken hepsini çöp kutusuna mı fırlattı? En çok hangi tasoyu arardınız, gelin biraz geyik yapalım.