Edie Factory Girl Edie

Son güncelleme: 20.08.2007 10:55
  • Edie
    Factory Girl: Edie


    noimage

    Yönetmen
    George Hickenlooper

    Senaryo
    Aaron Richard Golub
    Captain Mauzner

    Oyuncular
    Sienna Miller
    Guy Pearce
    Hayden Christensen
    Jimmy Fallon
    Jack Huston
    Armin Amiri
    Tara Summers
    Mena Suvari
    Shawn Hatosy

    Tür
    Biyografi - Dram

    Görüntü Yönetmeni
    Michael Grady

    Müzik
    Ed Shearmur

    Gösterim Tarihi
    20 Temmuz 2007 Cuma

    Ülke
    ABD



    Konusu:

    Zengin bir ailenin güzel, yetenekli ve karizmatik kızı olarak dünyaya gelen ve hayatına renk katmak için 60'lı yılların ortasında New York'a taşınan Edie'nin, zamanın aykırı sanatçısı Andy Warhol ile tanışmasıyla tüm hayatı değişir. Warhol'ın bohem ve yaratıcı cenneti olarak bilinen ve önceden bir şapka imalathanesi olarak kullanılan 'Fabrika'sına heyecanlı bir giriş yapan Edie, burada isimleri sonradan tüm dünyada birer marka olmuş müzisyenler, şairler, sanatçılar ve oyuncularla bir araya gelme fırsatını yakalar.

    Gündüz 'underground filmler'de rol alırken, gece tüm New York'lu sanatçıların katıldığı çılgın partilere katılır. O sıralar efsane müzisyen Billy Quinn - Bob Dylan - (Hayden Christensen) ile tanışır ve onunla tutku dolu bir aşk yaşamaya başlar. Ancak hızla içine sürüklendiği uyuşturucu batağı hem hayatındaki en önemli arkadaşı Warhol'ın, hem de sevgilisi Quinn'in bir anda kendisini dışlamasına sebep olur.

    Girdiği bunalım ve ne kadar çabalasa da kurtulamadığı bağımlılıkları bu kırılgan küçük kızı ve bir zamanların güzel prensesini önlenemez bir sona götürecektir.
#20.07.2007 00:59 0 0 0
  • SAĞOLASIN TEŞEKKÜRLER
#17.08.2007 08:19 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#20.08.2007 10:55 0 0 0