BAYANLAR!!! "Sonbahar saç ve makyaj trendleri"

Son güncelleme: 02.11.2022 15:41
  • 1920'lerle 1980'lerin yeniden canlanışı sonbaharda da aynen devam ediyor. Kalem etekler, dar ceketler, zarif ama abartısız bir makyajla, hafif bukleli koyu renk saçlar bu sezonun ağır topları.


    Yazı seksi geçirdik, sonbaharsa 1920'ler retrosu ve 1980'lerdeki glam'in yeniden canlanışıyla kadınsı geçecek. Üzerinize oturan takımlar, kadınsı bir makyaj ve dalgalı saçlar bu sezon sıkça göreceklerimiz arasında. Sonbaharı, şık ve zarif geçirmek istiyorsanız, işte bu sezon dikkat edilmesi gereken birkaç şey...

    Her şeyin başı fondöten
    Biçim ve kontur yaratmak için birkaç farklı tonda fondöten kullanın. T bölgesine (alın, burun, çene) cilt renginizden biraz daha açık bir ton fondöten kullanıp bu bölgeye ışık verirken, yüzünüzün geri kalan kısmı için cilt renginize uyan bir tonda fondöten kullanın. Burnunuzun yanlarına ve elmacık kemiklerinizin alt yanlarına biraz daha koyu tonlar uygulayarak biçim kazandırın. Bu, yanaklarınızın ve gözlerinizin öne çıkmasını sağlar. Fondöten sürerken, miktarı her zaman az tutun ve hafifçe cildinize bastırıp, sünger yardımıyla iyice yayın. Sonuçta istediğiniz şey, cildinizin canlı ve parlak görünmesi, yoksa maske gibi bir cilt yaratmak değil.

    Daha açık renkte dudaklar
    Yazın moda olan pembe tonlarına ve mavi bazlı kırmızılara veda edin. Bu arada mat renkler de artık demode. Bu sezon, dudak ve yanaklar için popüler tonlar mercan kırmızısı, kızıl-kahve, koyu günbatımı tonları. Parlatıcılar ve kremli rujlar gene moda olmaya devam ediyor. Havaların soğuyacağı düşünülürse, bunların hala moda olması, dudakların kurumasını önleyeceğe benzer. Unutmayın; sezonun trendi "kadınsılık", "gösterişçilik" değil. Bu nedenle dikkat çekmek için bağıran tonlardan uzak durun.

    Bol bol rimel
    Uzun ve gür kripikler sadece gözlerinizi çerçevelemekle kalmaz, dikkati de onlara çeker. Dikkat kirpiklerinize çekmek için, üst kirpiklerinize bolca rimel sürerken, buz mavisi gibi açık renkte bir far da sürün. Dolgun kirpikler, açık renkte farla hoş bir kontrast yaratır.

    Kıvır kıvır saçlar
    Saçınız doğuştan kıvırcık ya da dalgalıysa, bu sonbahar şans sizden yana. Uzun, pırasa gibi düz saçlar artık out! Parlak, düzgün bukleli, omuzların hemen altında biten saçlarsa sezonun moda modeli olacak. Ortadan ya da az yandan ayrılan saçları da sıkça göreceğiz. 1980'lerdeki retro görüntünin ilhamı olan, 1940'larda duvara asılmak için yapılan kız resimlerini düşünün. Olabildiğince doğal olun ve jöle gibi saç ürünlerini az kullanmaya çalışın.

    Saçınız düzse, hafif dalgalı hale getirebilirsiniz. Önce hacim kazandıran bir spreyi saçlarınıza sıkın. Daha sonra da at kuyruğu şeklinde toplayıp saçınızı parmağınıza dolayın. Helezon haline gelen saçlarınızı bir tokayla tutturup, kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra açın. Saçınız kıvırcıksa, tek ihtiyacınız olan şey şampuan ve biraz da saç spreyidir (elektriklenmemesi için). Saç renginizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, sıcak renkleri düşünün. Mesela içinde karamel, altın ve amber tonlarında gölge bulunan fındık kabuğu, kestane tonları gibi.

    Tırnaklarda doğallık ve çıplaklık
    Bu sezon eller zarif ama göz önünde olmayacak. Yani manikürsüz gezmemekle birlikte, pembe ve bejin en açık, şeffaf tonlarını tercih etmekte fayda var. Bu tonlar, tırnaklarınızı daha büyük ve uzun gösterir. İlla da renkli oje sürmek istiyorsanız, toprak ve mercan rengi tonlarını tercih edin. Ayrıca sivri tırnaklardan da kaçının.
#15.09.2004 09:32 1 0 0
  • Bilgiler icin cok tesekkürler Mechhul !
    Bakalim uygulama yapacak miyim ???
#15.09.2004 10:34 0 0 0
  • Mechhul tsk

    Kisa saclar icin bir öneri yoktu bende uzatiyim bari böle erkek gibi gezmiyim
#15.09.2004 11:01 0 0 0
  • Orijinalin yazari RÜYA
    Bilgiler icin cok tesekkürler Mechhul !
    Bakalim uygulama yapacak miyim ???

    Denemekte fayda var...Hem bazen insana değişiklik iyi geliyor. Ufak bir uygulama yap...Belki hoşuna gider
#16.09.2004 15:52 0 0 0
  • Orijinalin yazari baklava
    Mechhul tsk

    Kisa saclar icin bir öneri yoktu bende uzatiyim bari böle erkek gibi gezmiyim


    Sen kendini nasıl rahat hissediyor ve kendine neyi yakıştırıyorsan öyle yap ...Bana sorarsan başkalarının sözüne bakma
#16.09.2004 15:54 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğine sağlık
#02.11.2022 15:41 0 0 0