Mardin Fenerbahçe Spor Okulu

Son güncelleme: 20.07.2008 11:02
  • noimage

    Fenerbahçe Spor Kulübü, Mardin'in Midyat İlçesi'nde futbol okulu açtı.

    Fenerbahçe Spor Kulübü, Mardin'in Midyat İlçesi'nde futbol okulu açtı.
    İlk defa bir ilçede alt yapıdan sporcu yetiştirmek amacıyla açılan Fenerbahçe Altyapı Futbol Okulu'nda, 6-16 yaş arası futbol ve yüzme dallarında kurs verilecek. Aslen Midyatlı olan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Derneklerden Sorumlu Asbaşkan Mithat Yenigün'ün katkılarıyla açılan okul, Türkiye'de ilk defa bir ilçede açılıyor. Yenigün, Belediye eski Başkanı ve emekli öğretmen Cemil İşler'in talebini kırmayıp, okulun açılmasında katkıda bulundu. Midyat Özel Kapalı Spor Kompleksi'nde açılan Fenerbahçe Altyapı Futbol Okulu, ilk etapta futbol ve yüzme dallarında çalışmalara bulunmaya başladı.

    Fenerbahçe Futbol Okulu yöneticiliğine ve teknik direktörlüğüne Ercan Alğaç getirildi. Midyatspor Teknik Direktörlüğü'nü de yürüten Alğaç, "Midyat, çevre il ve ilçeleri okulumuzdan yararlanabilir. Kayıtlarımız devam ediyor. İlk etapta 40'a yakın kayıt yaptık ve çok umutluyuz. Amacımız, Fenerbahçe alt yapısından yetişecek ve Süper Lig'e yetiştirilecek sporcuları, Midyat Fenerbahçe Futbol Okulu'ndan göndermektir" dedi. Alğaç, profesyonel anlamda yetişmeleri bakımından okulun gençler için iyi bir fırsat olduğunu ifade ederek, gençlere, "Profesyonel olmak için bu fırsatı değerlendirin" çağrısında bulundu. Bu arada, Fenerbahçe Futbol Okulu'na önümüzdeki günlerde Sakarya ve İstanbul'dan iki teknik adamın da göreve getirileceği belirtildi.

    Fenerbahçe Futbol Okulu'na kayıt yaptıran Hasan Tural (11) ve Burak Şakar (8) adlı öğrenciler, "Bu okulun açılmasından dolayı çok mutluyuz. Fenerbahçe gibi bir takımda olmak çok güzel. Katkısı olan herkese ve hocalarımıza teşekkür ederiz" dediler. Aileler, ilk gün heyecanıyla çocuklarını yalnız bırakmamak ve çalışmaları yerinde görmek için Midyat Özel Kapalı Spor Salonu'nu doldurdular. Çocuklarını izlemeye gelen velilere meşrubat ve pasta ikram edildi. Oğlunun kaydını yaptıran velilerden Avukat Kemal Ayyıldız, "Profesyonel olarak ilçemizde böyle güzide bir takımın okul açması çok memnuniyet verici. Umarım, çocukların sosyalleşmesi için katkı sağlar ve diğer büyük takımlar da bu tür okullar açarak çalışmalara katılırlar" dedi. Nebahat Altunkaya adlı veli ise, "İlçemizde bu tür bir okulun açılması çok güzel oldu. Çocuklarımızı güvenle buraya getirdik ve inşallah, çocuklarımız için çok iyi olur" diye konuştu.

    Fenerbahçe Futbol Okulu'nda pazartesi, çarşamba ve cuma günleri futbol, salı ve perşembe günleri ise yüzme kursu verilecek. Yüzme kursları, Matiat Olimpik Havuzu'nda verilecek. Bu arada, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Derneklerden Sorumlu Asbaşkan Mithat Yenigün'ün, önümüzdeki günlerde Midyat Fenerbahçe Futbol Okulu'nu ziyaret edeceği öğrenildi.
#23.08.2007 18:57 0 0 0
  • saol
#24.11.2007 16:22 0 0 0
  • ben bessam nuh evsen fenerbahçe spor klübünde futbolcuyum.neden resimlerim çıkmıyor
#20.07.2008 11:02 0 0 0