Miyopi tedavisinde alternatif yöntem

Son güncelleme: 01.09.2007 22:10
  • Miyopi tedavisinde Gözlük , kontakt lens ,ve Excimer lazer derken alternatif bir metod olan Ortokeratoloji son iki yıldır tüm dünyada gelişmeye başlamıştır.
    Ortokeratoloji ; miyopinin ve astigmatın tedavi edilmesi veya en aza indirilmesi için özel tasarlanmış lenslerle kornea dediğimiz gözün şeffaf ön tabakasının şekillendirilmesidir. Şekillendirici lensler sadece geceleri uyurken göze takılmaktadır. Uyandıktan sonra gözden çıkartılmakta gözlüğe ve kontakt lense gün içinde ihtiyaç duyulmamaktadır. Nova Göz Laser ve Cerrahi Merkezi Opr.Dr.Cüneyt Ocak, şu bilgileri verdi.

    Ortokeratoloji geçmişte sert ve gaz geçirgen lenslerle yapılmıştı. Kornea topografisinin gelişmesi, daha geçirgen ve , daha karmaşık kontak lens tasarımlarının gelişmesi ile ortokeratoloji günümüzde etkinleşmiştir. Böylece önceden kestirilebilir, hızlı değişiklikler bize bu şekillendiricileri lensleri geceleri takma imkanını doğurdu.

    Ortokeratoloji ( uyku lensi) gözlük takmak istemeyen , kuru-tozlu ortamlarda çalışan veya göz kızarıklığı -kuruması nedeni ile yumuşak kontakt lens takamayan kişiler için ideal bir tedavi metodudur..Uyku lensi çalışma saatleri içinde sizi kontakt lens ve gözlükten kurtararak daha rahat etmenizi sağlamaktadır.

    Ortokeratoloji nin Excimer Lazer cerrahisine göre avantajları nelerdir?
    1.Lazer cerrahisi 18-20 yaşın üstündeki kişilere uygulanırken ortokeratoloji 7 yaşından büyük çocuklar da dahil her yaştan kişiye uygulanabilir.
    2.Ortokeratolojide işlem sonrası ağrı olmadığı gibi steroid ve antibiyotik gibi damlaların kullanılmasına da ihtiyaç yoktur.
    3.Eğer ortokeratoloji uygularken miyopi artarsa lensi değiştirmek kolaydır. Lazer cerrahisinden sonra numara artarsa tekrar ameliyat olmak gerekir.
    4.Eğer uygulamadan memnun kalmazsanız ortokeratoloji geri dönüşümlüdür. Lazer cerrahisi geri dönüşümsüzdür.
    5.Ortokeratoloji göz numarası büyürken bile uygulanabilir. Fakat lazer cerrahisi ancak numara sabitlenince uygulanabilir

    Ortokeratoloji için yaş sınırı yoktur. Hem çocuklar ( 7 yaşından itibaren) için hem de yetişkinler için güvenli bir yöntemdir. Aslında miyop olup gözlük takmaya yeni başlayan çocuklar için mükemmel bir yöntemdir. Çünkü Ortokeratoloji uygulaması miyopinin ilerleme hızını yavaşlattığı gibi bazı olgularda durdurabilmektedir.
    Korneanızın şekli yavaş yavaş değiştikçe görmeniz de artmaya başlar.Ertesi gun ve birinci hafta kontrolünüzde uyumsuzluk ve numara farklılığı var ise lensinizde ayarlamalar yapılarak gündüzleri tam görmeniz sağlanır.İlk hafta içinde geçici olarak görme değişiklikleri yaşanabilmektedir.

    Hastaların büyük bir çoğunluğu bir hafta içinde mükemmel bir görmeye kavuşmaktadır.. Tedavi tamamlandığında hastalar geceleri lenslerinizi takarak gündüz mükemmel görebilirler. Bazı faktörlere bağlı olarak bazı hastalarımızın gün aşırı lensinizi takması bile yeterli olabilmektedir.

    Eğer LK Lenslerinizi takmayı bırakırsanız, görmeniz yavaş yavaş ilk taktığınız gündeki görme seviyenize düşecektir.

    Özellikle miyopinin artış hızının bu yöntemle yavaşlatıldığı birçok çalışma ile kanıtlanmıştır.. Dolayısı ile eğer gözlük numaralarınızın çok artmasını istemiyorsanız bu program özellikle size çok uygun olabilir.
    #diger .igg:link,#diger .igg:active,#diger .igg:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#446aca;text-decoration:underline}#diger .igg:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#cb1717;text-decoration:underline}#diger .nA:link,#diger .nA:active,#diger .nA:visited{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nA:hover{font-family:tahoma;font-size:10px;font-weight:bold;color:#a9a9a9;text-decoration:none}#diger .nD:link,#diger .nD:active,#diger .nD:visited{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .nD:hover{font-family:tahoma;font-size:12px;font-weight:bold;color:#666;text-decoration:none}#diger .i{border-bottom:1px solid #cecece;margin:0 20px 0 20px;padding:0 10px 0 10px;color:#666}#diger .iG{padding:0 10px 0 10px;color:#666}
#01.09.2007 07:52 0 0 0
  • paylaşımın için saol
#01.09.2007 22:10 0 0 0