En çok solunum hastası Türkiye'de

Son güncelleme: 17.09.2007 12:05
  • Türkiye, solunum hastaları sayısı bakımından dünya genelinde ön sıralarda bulunuyor. Özellikle kronik akciğer, guatr ve sigaradan kaynaklanan hasta sayımız endişe verici.

    İsveç'in başkenti Stockholm'de açılan 17. Solunum Hastalıkları Kongre ve Fuarı'na rekor düzeyde katılım oldu. 500 doktorla fuara katılan Türkiye, 16 bin doktorun katıldığı fuarda en kalabalık katılım gösteren ülkeler sıralamasında 4. sırada yer aldı.

    Türkiye'nin de geniş bir katılımla yer aldığı 17. Solunum Hastalıkları Kongre ve Fuarı, İsveç'in başkenti Stockholm'de açıldı. Kongreye katılmak üzere Stockholm'e gelen Türkiye Solunum Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Kocabaş, bu fuar ve kongrenin Türkiye açısından çok önem taşıdığını söyledi.

    Türkiye'de solunum rahatsızlığına bağlı çok sayıda hasta bulunduğunu ifade eden Kocabaş, "Türkiye, solunum hastaları sayısı bakımından dünya genelinde ön sıralarda bulunuyor. Özellikle kronik akciğer, guatr ve sigaradan kaynaklanan hasta sayımız endişe verici boyutlarda. Bu fuar ve kongreye 500 civarında Türk doktorunun katılması çok sevindirici. Zira doktorlarımız, solunum hastalıklarının tedavisinde kullanılan yeni ilaçları ve aletlerini tanıma fırsatı buluyor" dedi.

#17.09.2007 10:38 0 0 0
  • hersey gene sigarada bitiyor paylasim icin tesekkurler boyle bi konuda onde olmamiz cok uzucu emegine saglik
#17.09.2007 12:05 0 0 0