Besiktas - Genclerbirligi [8.hafta]

Son güncelleme: 10.10.2007 22:36
  • Turkcell Super Lig

    Besiktas - Genclerbirligi

    06 Eki 2007-16:00

    Hakem : Baris Simsek

    Stad : BJK Inonu
#05.10.2007 20:46 0 0 0
  • Beşiktaşımıza başarılar. İnşallah kazanırlar...
#07.10.2007 13:03 0 0 0
  • noimage

    İnönü'de moral günü!
    Moralsiz Beşiktaşımız Gençlerbirliği karşısında kendine geldi
    Beşiktaş 1-0 Gençlerbirliği

    Avrupa'dan yaralı dönen Beşiktaşımız, Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek moral buldu. Galibiyet golümüz 45. dakikada Nobre'den! Bu sonucun ardından 17 puana yükseldik. Maçta hepimizi sevindiren, özellikle ilk yarıdaki tempolu futbolumuzdu. Keşke bir de özellikle Burak'la yakaladığımız net gol pozisyonlarını değerlendiremeyişimiz, farkın daha da açılmasına neden olmasaydı. Zirveyi kovalamaya devam ediyoruz. Oranın esas sahibi biziz! Beşiktaşımız geliyor, artık durmak yok!

    HAYDİ ÇOCUKLAR

    Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında sahamızda oynadığımız Gençlerbirliği maçında hava güneşli, açık, futbola elverişliydi. Beşiktaşımız için her şey çok güzeldi.

    BURAK İLK 11'DE

    Beşiktaşımızda Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, sakat futbolcuların çokluğunda Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de Burak Yılmaz ve Ali Tandoğan'a şans tanıdı.

    Siyah-beyazlılarda Ricardinho, Bobo, Serdar Kurtuluş, Rüştü ve İbrahim Akın sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmazken, bu sezon ligde sadece 2. haftadaki Kasımpaşa maçının ilk 45 dakikasında forma giyen Burak, 5 hafta sonra Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Sağlam, Kasımpaşa maçından sonra ilk kez forma verdiği Burak'ı sağ kanatta görevlendirdi. Serdar Özkan orta sahanın göbeğinde görev yaparken, Delgado ise forvetteki Nobre'ye yakın oynadı.

    SAVUNMANIN SAĞINDA ALİ TANDOĞAN

    Teknik direktör Sağlam, Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında Ali Tandoğan'ı görevlendirirken, bu futbolcu da Turkcell Süper Lig'in 2007-08 sezonunda ilk kez ilk 11'de forma giymiş oldu. Sadece ligin ilk haftasındaki Konyaspor maçının son 24 dakikasında forma giyebilen Ali Tandoğan, diğer lig maçlarında ise forma yüzü görememişti.

    Bu arada, sakatlığı geçen Şilili futbolcu Rodrigo Alvaro Tello da Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Siyah-beyazlılarda Rüştü'nün yokluğunda genç kaleci Atilla Özmen yedek kulübesinde otururken, Mehmet Sedef, Mehmet Yozgatlı, Higuain, Diatta, Koray ve Batuhan yedek kulübesinde yer alan diğer futbolcular oldu.

    YOĞUN DESTEK

    Maça her zamanki gibi taraftarımızın yoğun desteği ile başladık. Bu destek, tempolu oyun oynamamıza yol açtı. Forvette oynayan Nobre'yi Delgado, Tello ve Burak'ınn taşıdığı toplarla pozisyona sokmaya çalışıyorduk. Özellikle sol kanadımız yine harika işliyordu. Oyunda iyice baskımızı arttırdık. İlk 20 dakikada Nobre ile, Burak ile Delgado ile net pozisyonlardan yararlanamadık. Taraftarımız tribünlerde coştukça biz de coşuyorduk ama golü bulamıyorduk. Bu baskımızın sonuç vermemesi, Beşiktaşımız'ın oyundaki etkinliğini de yavaş yavaş düşürmeye başladı. Maçın 27. dakikasında geldiğimizde tempo iyice düşmüştü. Pozisyona girmekte zorlanıyorduk.

    AMAN NOBRE!

    Maçın 33. dakikasında gole çok yaklaştık. Delgado'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Nobre'nin vuruşunu Gökhan çıkardı. Bugün Nobre'de bir şanssızlık vardı, artık onu kırmalıydı! Taraftarımız da gol bekliyordu, Beşiktaşımız yeniden canlanmıştı. 38. dakikada inanılmaz net bir pozisyondan daha yararlanamadık. Delgado ceza sahası içinde Burak'a 'Al da at' dedi ancak Burak ıska geçti. Korkuyorduk artık! Acaba bu maç Porto maçı gibi olur muydu? Saldırdıkça saldırdığımız, ancak golü atamadığımız bir maç olur muydu? Bu kaçan pozisyonlarda teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam da saçını başını yoluyordu!

    CANIM NOBRE!

    Biliyorduk! Nobre bugün bu şanssızlığını kıracaktı! Evet, kırdı da! Hem de öyle bir kırdı ki! 45. dakikada sağdan Ali Tandoğan'ın kullandığı uzun taç atışında topu önüne alıp, kimsenin beklemediği anda topuğla topu öyle bir ağlara gönderdi ki! Kaleci Gökhan bile anlamadı ne olduğunu! Ne kadar çok özlemiştik 'Goooool!' diye ayağa kalkmayı, işte onu bu golde yaptık! Aradığımız golü ilk yarının sonunda bulduk ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

    İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLAYAMADIK

    İkinci yarıya pek etkili başlayamadık. Rakibimiz daha agresif başlamıştı ve iyi oynuyorlardı. Kalemizde bir takım tehlikeler gördük. Önce Isaac, sonra da Erkan'ın vuruşlarında yüreğimiz ağzımıza geldi, neyseki bunlar gol olmadı. İkinci yarının ilk 10 dakikasında etkili pozisyonumuz yoktu, rakibimiz ise bizim yarı sahamıza iyice yerleşmişti. 54. dakikada bir kez daha gözlerimizi kapattık! Rakibimiz Gençlerbirliği Isaac ile inanılmaz bir gol daha kaçırdı, kalecimiz Hakan Arıkan başarılıydı. Bu pozisyonlar Beşiktaşımız'ı kendine getirmeliydi. Biz de canlandık! 55. dakikada Tello'nun ortasında Nobre kafayı çaktı, ama ikinci kez 'GOL' diye sevinemedik.

    NE OLUYOR EREN?

    Maçın 59. dakikasında saha biraz karıştı. Futbolcumuz Serdar Özkan ile Gençlerbirliği'nde Eren birbirlerine girdiler. Bu pozisyonun ardından iki futbolcu da sarı kart gördü. Bu olayın ardından oyunda tempo düştü, ayrıca ortam biraz da gerildi!

    DELGADO ÇIKTI KORAY GİRDİ

    Maçın 67. dakikasına geldiğimizde teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, orta sahayı kaybettiğimizi gördü ve buraya bir değişiklik yaptı. Delgado'yu çıkarıp yerine 'savaşan' Koray'ı aldı ve burayı toparlamak istedi. Genç teknik direktörümüzün bu değişikliği hemen sonuç verdi ve orta sahada daha baskın, daha etkili oynamaya başladık.

    HARİKA TARAFTAR!

    Dakikalar 77'yi gösterirken oyunda tempo iyice düşmüştü. Buna rağmen büyük Beşiktaş taraftarı hiç susmuyor, takımlarına sürekli destek veriyordu. Yoğun tezahüratlar sürüyor, taraftarlarımız renklere olan aşklarını dile getiriyorlardı.

    ORTA SAHA MÜCADELESİ

    Maçın son 10 dakikası klasik orta saha mücadelesine döndü. Faullerle oyun sık sık duruyordu. Rakibimiz Gençlerbirliği bir takım önemli pozisyonlar yakaladı ama bunların hepsinde kalecimiz Hakan Arıkan başarılıydı. Bizim ise 89. dakikada Serdar Özkan ile bir vuruşumuz vardı, gol yapamadığımız... Kalan dört dakikada maç içindeki durumlar değişmeyince Beşiktaşımız maçtan 3 puanla ayrılmayı bildi. Kazandık! Öyle yada böyle bu maçı kazandık! bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı, bu galibiyet moralimizi yerine getirdi! Bundan sonra durmak yok Beşiktaş'ım!

    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
    3. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Tello'nun ceza sahasına ortasında İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
    9. dakikada Mehmet Çakır'ın pasıyla sağ çarprazdan ceza sahasına giren Isaac'in sert şutunda top yandan auta çıktı.
    12. dakikada topla ceza sahasına sokulan Delgado'yu Erkan formasında çekerek durdurdu. Beşiktaş, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Delgado'nun vuruşunda kaleci Gökhan, topu son anda köşeden çeldi. Aynı dakika içerisinde sol kanatta topla buluşan ve çalımlarla ceza sahasına giren Delgado, pasını altıpas üzerindeki Nobre'ye çıkardı. Nobre'nin topuğuyla yaptığı vuruşta kaleci Gökhan topu kontrol etti.
    15. dakikada Burak'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında kale önünde Nobre topa dokunamadı.
    28. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
    33. dakikada Delgado'nun pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Nobre'nin vuruşunda kaleci Gökhan gole izin vermedi.
    38. dakikada Ali Tandoğan'ın pasıyla ceza sahası sağ çarprazda topla buluşan Delgado'nun içeriye çıkardığı topu müsait pozisyonda Burak, boş kaleye gönderemedi. Top yandan auta çıktı.
    40. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Tello'nun uzun pasında topla buluşan Burak, ceza sahası girişinde kaleci Gökhan ile karşı kaşıya kaldı. Kalesini zamanında terkeden ve Burak'ın aşırtma vuruşunda topa müdahele eden kaleci Gökhan, gole izin vermedi.
    45. dakikada Ali Tandoğan'ın sağdan kullandığı uzun taç atışında defansın uzaklaştıramadığı topu kontrol eden Nobre, topuğuyla nefis bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

    MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
    48. dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Isaac'ın vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı. Aynı dakika içinde Carle'nin sağdan kullandığı korner atışında, altı pasta topla buluşan Erkan'ın kafa şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
    53. dakikada Mehmet Çakır'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleye giden topu kaleci Hakan son anda kornere çeldi.
    55. dakikada İbrahim Toraman'ın hatası sonrası topa sahip olan Mehmet Çakır, meşin yuvarlağı Isaac'ın önüne bıraktı. Bu futbolcu kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı anda topu ayağından fazla açınca, Hakan meşin yuvarlağı kontrol etti.
    56. dakikada Tello'nun soldan ortasında altı pasın önünde topla buluşan Nobre, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.
    71. dakikada Mehmet Çakır'ın orta sahaya yakın yerden kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Okan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
    74. dakikada Nobre'nin ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Burak'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
    84. dakikada Eren'in sağdan kullandığı serbest vuruşta kimsenin müdahale edemediği topu arka direkte yakalayan Erhan, müsait durumda meşin yuvarlağa kötü vurunca kaleci Hakan, topu kontrol etti.
    89. dakikada Serdar Özkan'ın uzak mesafeden şutunda, kaleci Gökhan topu son anda çeldi. Daha sonra savunma meşin yuvarlağı taca attı.

    Stat: BJK İnönü
    Hakemler: Barış Şimşek, Ekrem Kan, Arkın Akgöl
    Beşiktaş: Hakan, Ali Tandoğan, Gökhan Zan (Dk. 80 Diatta), İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Burak (Dk. 77 Higuain), Serdar Özkan, Cisse, Tello, Delgado (Dk. 66 Koray), Nobre
    Gençlerbirliği: Gökhan, Erkan, Tolga, Traore (Dk. 26 Erhan), Petkovic (Dk. 46 Eren), Mehmet Çakır, Kerem, Sedat (Dk. 72 Mehmet Nas), Isaac, Carle, Okan
    Gol: Dk. 45 Nobre (Beşiktaş)
    Sarı Kartlar: Dk. 11 Erkan, Dk. 45 Kerem, Dk. 61 Eren (Gençlerbirliği), Dk. 61 Serdar Özkan, Dk. 89 Tello (Beşiktaş)
#07.10.2007 20:57 0 0 0
  • Tebriklar BEŞİKTAŞIM
#07.10.2007 20:59 0 0 0
  • Zorda olsa kazanmasını bildik güzel bir maçtı..
#07.10.2007 22:14 0 0 0
  • Inisli cikisli bir grafik istemiyoruz! Ya tam oynasinlar yada hic!
#07.10.2007 22:22 0 0 0
  • Her çıkışın bir inişi olduğu gibi, Her inişin de mutlaka bir çıkışı vardır...
#10.10.2007 22:36 0 0 0