*8 adet milföy hamuru
*2 su bardağı süt
*4 çorba kaşığı tozşeker
*2 adet yumurta
*1 paket vanilya
*2 çorba kaşığı un
*250 gram çilek
*100 gram çilekli jöle
*Yarım çay bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı soğuk su
NOT:Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölün.
HAZIRLANIŞI:
Elde ettiğiniz 16 adet milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kaparıp pembeleşinceye kadar pişirin.Sütün bir bardağını kenara ayırın.Bir bardak süte şekeri ekleyip ocağa alın.Şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın.Unu,kalan kalan bir bardak sütte karıştırarak ezin.Başka bir kap içinde çırptığınız yumurtaları,unlu süte ekleyip karıştırın.Unlu ve yumurtalı sütü yavaş yavaş şekerli süte ekleyip karıştırarak,muhallebi kıvamı almaya başlayınca 1 dakika daha pişip ocağı kapatın.Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.Bir kap içinde jöleyi yarım çay bardağı sıcak suyla eritin.Eriyen jöleye yarım çay bardağı soğuk su ilave edip karıştırın.Çilekleri istediğiniz gibi doğrayıp jöleye ekleyin.Hazırladığınız kremadan 4 adet milföyün ilk katına sürüp,ikinci kat milföyleri yerleştirin.Üzerine kremadan sürüp üçüncü katı yerleştirin.Krema yayıp en üste dördüncü kat milföyleri kapatın.Çilekli jöle donup kıvamlı bir hal almaya başyadığında milföy pastaların üzerine paylaştırın.Soğutup,servis yapın..
AFİYET OLSUN!!
*300 gram elma
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Bir buçuk zorba kaşığı tozşeker
*400 gram vanilyalı dondurma
*10 adet yulaflı bisküvi
*250 gram çilek
*Üzerine:Çilek,krem şanti
Elmaları soyup,çok ince dilimleyin.Bir buçuk çorba kaşığı şekerle beraber kısık ateşte yumuşayıncaya dek piişirin.Pişen elmaları soğutun.Soğuyan elmaları limon suyu ve çilekle beraber blenderden geçirin.Bu karışımı kup bardakların alt kısmına eşit miktarda paylaştırın.Üzerine vanilyalı dondurma koyun.Bisküvileri havanda dövüp ya da robottan geçirip dondurmanın üzerine serpin.En üstünü çilek ve arzuya göre krem şantiyle süsleyin.Bekletmeden servis yapın..
AFİYET OLSUN.