Fıstıklı Kolay Baklava

Son güncelleme: 08.02.2008 00:23
  • Malzemeler

    8 adet yufka
    250 gram tuzsuz antepfıstığı
    2 çorba kaşığı tozşeker
    150 gram tuzsuz tereyağı
    2 çorba kaşığı buğday nişastası
    Şerbeti için:
    3 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    tarifi

    Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçalan ayırın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip, üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
#12.01.2008 18:27 0 0 0
  • kırk bin kere maşallah sindy mutfakta ne güzel şeyler yapmışsınıs

    emeğine sağlık teşekkürler
#13.01.2008 16:24 0 0 0
  • acmasını bilmem ama yufkadan yaparım.eline saglık sindy.
#14.01.2008 16:11 0 0 0
  • sindy abla baklavayı pek sevmıyorum ya cok susatıyor:) ama tarifin için çok saol
#08.02.2008 00:23 0 0 0