Malzemeler

8 adet yufka
250 gram tuzsuz antepfıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gram tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

tarifi

Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçalan ayırın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip, üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 579
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:23
sindy abla baklavayı pek sevmıyorum ya cok susatıyor ama tarifin için çok saol
SU-PERISI Tarih: 14.01.2008 17:11
acmasını bilmem ama yufkadan yaparım.eline saglık sindy.
DİDEM Tarih: 13.01.2008 17:24
kırk bin kere maşallah sindy mutfakta ne güzel şeyler yapmışsınıs

emeğine sağlık teşekkürler:3: