Balık Kroket

Son güncelleme: 02.08.2008 10:54
  • Malzemeler

    2 adet patates
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt
    2 adet taze soğanın yeşil kısmı
    1 kg haşlanmış kefal
    1 tutam kakule
    1 tutam kişniş
    1 tutam karanfil tozu
    1 tutam kimyon
    1 tutam tarçın
    1 tutam tuz
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı su
    Galeta unu
    Kızartmak için: Sıvı yağ

    Yemeğin Tarifi

    Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.
    Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
    Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
#05.02.2008 09:48 0 0 0
  • Güzel tarifin için saol nerqish.
#06.02.2008 00:29 0 0 0
  • normal kroketi tercih ederim balik yerine :D

    ellerine saglik Nerqish
#06.02.2008 09:43 0 0 0
  • teşkürler paylaşım için
#07.07.2008 15:25 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER
#22.07.2008 21:05 0 0 0
#02.08.2008 10:54 0 0 0