Malzemeler

2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ

Yemeğin Tarifi

Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.
Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 527
favori
like
share
katipmurat Tarih: 22.07.2008 22:05
TEŞEKKÜRLER
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:25
teşkürler paylaşım için
Sindy Tarih: 06.02.2008 10:43
normal kroketi tercih ederim balik yerine

ellerine saglik Nerqish
SU-PERISI Tarih: 06.02.2008 01:29
Güzel tarifin için saol nerqish.