SÜT KUZUSU KAĞIT KEBABI

Son güncelleme: 11.11.2008 23:28
  • Malzemeler :

    1 kg. süt kuzusu
    1 adet kuzu karaciğeri
    4 adet böbrek
    10 adet yeşil soğan
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    3 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı kekik
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Kuzu karaciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın. Kuzu böbreğini de üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölün.

    Yeşil soğanları yıkayıp birer santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Birer demet maydanoz ve dereotunu ince kıyın.

    Büyükçe bir sahana, kemikli olarak irice kuşbaşı kesilmiş süt kuzusunu ve karaciğeri, böbrekleri koyun. İçine yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu, kekiği, karabiber ve tuzu da koyarak harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştırın.

    Sonra bu karışık etleri, üst üste yayılmış ve üstüne 3 çorba kaşığı margarin sıvanmış yağlı kağıdın üzerine alın, kağıdın yanlarını etlerin üzerine çevirerek sardırın ve dört köşe bir paket yaparak iple sıkıca bağlayın.

    Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra, bir tepsiye yerleştirin. Tepsiyi kızgınca bir fırına koyarak 1,5- 2 saat arasında pişirin. Sonra paketi fırından alarak üst kısmını bir makasla kesip atın, alt kısmını da bir tabağa oturtun ve servis yapın. (Fırında yağlı kağıdın yanmaması için paketi arada bir ıslatmalısınız.)
#14.02.2008 10:50 0 0 0
  • Et ve ciger birlikte güzel olur herhalde.paylaşımın için saol sindy.
#15.02.2008 12:26 0 0 0
  • Paylasima tesekkürler
#12.05.2008 16:10 0 0 0
  • Ellerinize ve emeklerinize sağlık.
#11.11.2008 23:28 0 0 0