Malzeme
500 gr Kiyma,
1 Ortaboy Sogan,
4 Ortaboy Domates,
1 Demet Maydanoz,
1 Cay kasigi Pulbiber,
1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
1 Cay kasigi Kimyon,
8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.
Yapilisi
Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.
Afiyet olsun.
1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin)
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
tuz
1,5 cm eninde kebap sisleri
Kiymayi, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çikarip tuzunu koyun. Tekrar yogurun. Yogurdugunuz kiymadan avucunuzun aldigi kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapismamasi için ara sira avucunuzu islatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kiymayi sise tutturarak, kebabi hazirlayin. Mangali yakin. Sisleri mangala dizip iki tarafli olarak pisirin. Sumakli sogan salatasi ve yesil salata ile sicak olarak servis yapin.
Puf noktasi:
adana kebabı kuzunun kaburga eti kuyruk yağı ve kırmızı pul biberle olur
kaburga eti zırhta çekilir ayrı yerde zırhla kuyruk yağı çekilir kuyruk yağının üzerine kyılırken pul biber eklenir kuyruk yağı kırmızı renk alana kadar çekilir daha sonra zırhta çekilmiş etle kuyruk yağı iyice yoğrulur ve şişlere saplanır daha sonra afiyetle yemesi kalır geriye
Sefa aga vermis tarifi ama Adana kebabi degil benim eklemis oldugum gercek Adana kebabi.