Yemek Tarifleri > Adana Kebabi

    Malzeme
    500 gr Kiyma,
    1 Ortaboy Sogan,
    4 Ortaboy Domates,
    1 Demet Maydanoz,
    1 Cay kasigi Pulbiber,
    1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
    1 Cay kasigi Kimyon,
    8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
    Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.
    Yapilisi
    Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
    Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
    Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
    Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
    Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.
    Afiyet olsun.
    bakiste buda yenir ustam


    sagolasin
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız



    Afiyet Olsun................
    Ben simdi kiymayi cikarttim. Yarina adana var :D
    :danke: ama ben sogan yemem ki benim is zor
    cok acilmis adan kebabi öyle diyolar
    agzinin tadinida biliyon bravo
    Usta yapmis oldugun tarif icin tesekkür ederim. Ellerine saglik
    Yaptım.

    Ama şişlerde durmuyor . dökülüyorlar.

    şişlerde durması için ne yapıyoruz bilen var mı?
    1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
    100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin)
    1 çorba kasigi aci pul biber
    1 tatli kasigi kirmizi toz biber
    tuz
    1,5 cm eninde kebap sisleri


    Kiymayi, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çikarip tuzunu koyun. Tekrar yogurun. Yogurdugunuz kiymadan avucunuzun aldigi kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapismamasi için ara sira avucunuzu islatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kiymayi sise tutturarak, kebabi hazirlayin. Mangali yakin. Sisleri mangala dizip iki tarafli olarak pisirin. Sumakli sogan salatasi ve yesil salata ile sicak olarak servis yapin.

    Puf noktasi:
    adana kebabı kuzunun kaburga eti kuyruk yağı ve kırmızı pul biberle olur
    kaburga eti zırhta çekilir ayrı yerde zırhla kuyruk yağı çekilir kuyruk yağının üzerine kyılırken pul biber eklenir kuyruk yağı kırmızı renk alana kadar çekilir daha sonra zırhta çekilmiş etle kuyruk yağı iyice yoğrulur ve şişlere saplanır daha sonra afiyetle yemesi kalır geriye


    Sefa aga vermis tarifi ama Adana kebabi degil benim eklemis oldugum gercek Adana kebabi.

    Afiyet olsun arkadaslar.
    yemek tarif icin cok tsk ler ederim
    Ellerin dert görmesin usta
    Ellerine saglik arkadasim
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    Ellerine saqLık
    ellerinize sağlık,ama yapılması zor oluyo ben söliyim,şişte durmuyo
    ElLeRiNe sAgLiK....



    TaRiF iCiN sAgOl
    eline saglık adana kebebını çok severim
    güzel tarifleriniz için teşekkürler
    varsa çek bir porsiyon bilader.eline sağlık harikasın ya .
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
    ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    teşekkürler
    seninde ellerine saglik
    oyoyyy hiç dayanamam en sevdiğim yemeklerden biridir.ellerine sağlık
    bugün öğle yemeğinde yaptım çöp şişle, teflon tavada yağsız pişirdim. lavaşlarıda hazır yufkadan yaptım oğlum beğendi. bu tarifi de denenmiş tarifler defterime not alacağım.

    emeği geçenlere teşekkürler.
    Sefa Aga öldürdün adana kebabı
    adana kebapta olurmu soğan ?

    [QUOTE=Sefa-Aga;2285]Malzeme
    500 gr Kiyma,
    1 Ortaboy Sogan,
    4 Ortaboy Domates,
    1 Demet Maydanoz,
    1 Cay kasigi Pulbiber,
    1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
    1 Cay kasigi Kimyon,
    8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
    Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.
    Yapilisi
    Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
    Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
    Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
    Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
    Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.
    Afiyet olsun.
    Adana kebabı mmmmmmmmmm mmm bayılırım !
    saol eline sağlık tsk