Adana Kebabi

Son güncelleme: 18.06.2010 20:55
  • Malzeme
    500 gr Kiyma,
    1 Ortaboy Sogan,
    4 Ortaboy Domates,
    1 Demet Maydanoz,
    1 Cay kasigi Pulbiber,
    1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
    1 Cay kasigi Kimyon,
    8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
    Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.
    Yapilisi
    Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
    Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
    Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
    Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
    Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.
    Afiyet olsun.
#12.03.2004 17:24 0 0 0
  • bakiste buda yenir ustam


    sagolasin
#15.03.2004 22:35 0 0 0
  • noimage


    Afiyet Olsun................
#17.03.2004 02:31 0 0 0
  • Ben simdi kiymayi cikarttim. Yarina adana var :D
#17.03.2004 21:49 0 0 0
  • :danke: ama ben sogan yemem ki benim is zor
    cok acilmis adan kebabi öyle diyolar
#22.03.2004 13:12 0 0 0
  • agzinin tadinida biliyon bravo
#10.05.2004 19:44 0 0 0
  • Usta yapmis oldugun tarif icin tesekkür ederim. Ellerine saglik
#05.05.2005 23:05 0 0 0
  • Yaptım.

    Ama şişlerde durmuyor . dökülüyorlar.

    şişlerde durması için ne yapıyoruz bilen var mı?
#06.05.2005 14:53 0 0 0
  • 1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
    100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin)
    1 çorba kasigi aci pul biber
    1 tatli kasigi kirmizi toz biber
    tuz
    1,5 cm eninde kebap sisleri


    Kiymayi, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çikarip tuzunu koyun. Tekrar yogurun. Yogurdugunuz kiymadan avucunuzun aldigi kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapismamasi için ara sira avucunuzu islatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kiymayi sise tutturarak, kebabi hazirlayin. Mangali yakin. Sisleri mangala dizip iki tarafli olarak pisirin. Sumakli sogan salatasi ve yesil salata ile sicak olarak servis yapin.

    Puf noktasi:
    adana kebabı kuzunun kaburga eti kuyruk yağı ve kırmızı pul biberle olur
    kaburga eti zırhta çekilir ayrı yerde zırhla kuyruk yağı çekilir kuyruk yağının üzerine kyılırken pul biber eklenir kuyruk yağı kırmızı renk alana kadar çekilir daha sonra zırhta çekilmiş etle kuyruk yağı iyice yoğrulur ve şişlere saplanır daha sonra afiyetle yemesi kalır geriye


    Sefa aga vermis tarifi ama Adana kebabi degil benim eklemis oldugum gercek Adana kebabi.

    Afiyet olsun arkadaslar.
#06.05.2005 20:41 0 0 0
  • yemek tarif icin cok tsk ler ederim
#06.05.2005 23:55 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin usta
#21.09.2005 23:11 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:25 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 13:44 0 0 0
  • Ellerine saqLık
#30.09.2005 14:20 0 0 0
  • ellerinize sağlık,ama yapılması zor oluyo ben söliyim,şişte durmuyo
#06.10.2005 21:37 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....



    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:10 0 0 0
  • eline saglık adana kebebını çok severim
#11.11.2005 20:42 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#06.12.2005 16:42 0 0 0
  • varsa çek bir porsiyon bilader.eline sağlık harikasın ya .
#07.12.2005 10:53 0 0 0