Adana Kebabi

Son güncelleme: 18.06.2010 20:55
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:20 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:59 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:02 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 20:59 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 14:23 0 0 0
  • seninde ellerine saglik
#15.01.2008 09:50 0 0 0
  • oyoyyy hiç dayanamam en sevdiğim yemeklerden biridir.ellerine sağlık
#15.01.2008 15:31 0 0 0
  • bugün öğle yemeğinde yaptım çöp şişle, teflon tavada yağsız pişirdim. lavaşlarıda hazır yufkadan yaptım oğlum beğendi. bu tarifi de denenmiş tarifler defterime not alacağım.

    emeği geçenlere teşekkürler.
#15.01.2008 17:35 0 0 0
  • Sefa Aga öldürdün adana kebabı
    adana kebapta olurmu soğan ?

    @Sefa-Aga adlı üyeden alıntı:
    Malzeme
    500 gr Kiyma,
    1 Ortaboy Sogan,
    4 Ortaboy Domates,
    1 Demet Maydanoz,
    1 Cay kasigi Pulbiber,
    1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
    1 Cay kasigi Kimyon,
    8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
    Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.
    Yapilisi
    Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
    Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
    Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
    Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
    Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.
    Afiyet olsun.
    Orijinali Göster...
    Malzeme
    500 gr Kiyma,
    1 Ortaboy Sogan,
    4 Ortaboy Domates,
    1 Demet Maydanoz,
    1 Cay kasigi Pulbiber,
    1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
    1 Cay kasigi Kimyon,
    8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
    Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak.
    Yapilisi
    Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin.
    Izgarayi onceden yakarak hazirlayin.
    Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin.
    Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin.
    Bir yandanda pideleride kizartin. Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin.
    Afiyet olsun.
#27.01.2008 21:26 0 0 0
  • Adana kebabı mmmmmmmmmm mmm bayılırım !
#16.04.2008 19:55 0 0 0
  • saol eline sağlık tsk
#17.04.2008 13:00 0 0 0
  • noimage


    Malzemeler
    Yagsiz dana bonfile:1kg
    Kuyruk yagi:100gr
    Kuzu boslugu:100gr

    Karabiber
    Isot
    Tuz
    Sogan:2ad
    Maydonoz:1ad

    Yapilis Tarifi
    Dana bonfile,kuruk yagi,kuzu boslugu'nu kasaptan alirken hepsini
    genis kiyma aynasinda çektirin.
    Çektirdiginiz kiymayi baharatlarini atip yarim saat çig köfte
    yogurur gibi yogurun ve buzdolabinda bir gün bekletin.
    Soganimizi rendeleyelim ve maydonozlarimizi ince,ince kiyalim
    soganla maydonozu karistirip onuda birgün bekletelim.
    Kiymamizi dolaptan çikarip sogan ve maydonozu tülbent yardimiyla
    süzdürelim ve kiymamiza katalim ve yarim saat yogurup dolapta
    dinlendirelim soguyana kadar.
    Sise takarken silerimizi sivi yagla yaglayip mangalin üstünde isitip
    etlerimizi takalim. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
    Etlerimizi sise takarken ellerimizi yag yada suyla isatalim
    etimiz elimize yapismasin ve ayrica sise takarken etimizi parçalamayalim.
    Elimize aldigimiz sisi sol elimizle tutup sag elimizi parmak ucuyla
    sisin üstüne koyalim ve sis avumuzun içine orturdugu zaman
    dortm parmagimizla yukardan asaigiya etimizi sise yayalim.
    AFIYET OLSUN...
#23.10.2009 20:54 0 0 0
  • yapan olsada yesek :)
#23.10.2009 23:46 0 0 0
  • konular birlestirildi
#24.10.2009 01:06 0 0 0
  • Afiyet Olsun.
#18.06.2010 20:55 0 0 0