Yemek Tarifleri > Lahmacun

    Ma l z e m e l e r
    * 1 kg. az yagl1 k1yma,
    * 1.200 kg. domates,
    * 5 ba maydanoz,
    * 200 gr. dolmal1k yesilbiber,
    * 100 gr. sar1msak
    (taze veya kuru)
    * 1 yemek kas1g1 biber salças1,
    * Karabiber, tuz.

    HAZIRLANISI:

    Maydanozlar yaprak yaprak ay1r1l1r. Sar1msaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri ç1kar1l1r. Temizleme isi bittikten sonra bütün malzemeler z1rkla do ran1r veya robotta k1yma halini al1ncaya kadar çekilir içine k1ymas1 da konarak iyice kar1st1r1l1r ve bir harç elde edilir. Haz1rlanan harç pide f1r1n1nda f1r1nc1 taraf1ndan pide hamuru ile lahmacunlar yap1larak pisirilir.

    Not: Malzemelerin z1rkla k1yma haline gelmesi istege göre baharat konmas1 ve mese odunu ile tas f1r1nda pisirilmesi lezzet aç1s1ndan önemlidir.
    ustam sagol tarifin




    olsada yesek simdi
    bak haftasonu bunu mutlaka kendim denemem gerek
    Yav lahmacunda demek diyarbakir demek :)
    Valla Siz geLin diyarbakir ' a bakmakLa yetinmeyin :)
    !!!
    sefa sagolasin usta bir de lahmacunu Antepte yiyeceksin parmaklarini da birlikte götürürsün :D
    bise diycem lacmacum sogansiz yokmu ? ben turkiyede genelde kasarli yerim sogan oldu icin :tokmak:
    Ellerin dert görmesin arkadaşım
    Ellerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
    EllerINE SAglik...!

    TariF ICIn TeskKÜRLer
    eline saglık arkadaşım
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
    Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

    Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık