Yemek Tarifleri > Dügün Corbasi

    DÜGÜN CORBASI


    Malzeme
    500 g. yaglica et (koyun gerdan veya dana)
    1 kucuk sogan ( Soyulmus),
    1 kucuk havuc (kazinmis ),
    tane karabiber,
    6 kasik un,
    yarim bardak sut,
    2 yumurta sarisi,
    2 kasik tereyagi veya margarin,
    1 cay kasigi kirmizi biber

    Yapilisi
    Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir.
    Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir.
    Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir.
    Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir.
    Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir.
    Tuz konulup 10 dakika kaynatilir.
    Sonra etler konup bir tasim daha kaynar.
    Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir.
    Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir.
    usta tatli bir corbaya benziyor

    bu corbayi pirirmem lazim
    Ellerin dert görmesin arkadaşım
    Ellerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    Emeqin ve eLine saqLık saoL !
    tessekur ederim
    ElleRINE SAglik....!
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    ellerine emeklerine sağlık sefa ağa
    çok teşekkürler eline sağlık paylaşımların için
    ellerine sağlık
    teşekkurler
    teşekkürler ellerine sağlık
    Ellerine sağlık,teşekkürler.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    paylaşımın için teşekkürler