Dügün Corbasi

Son güncelleme: 24.05.2006 15:09
  • DÜGÜN CORBASI


    Malzeme
    500 g. yaglica et (koyun gerdan veya dana)
    1 kucuk sogan ( Soyulmus),
    1 kucuk havuc (kazinmis ),
    tane karabiber,
    6 kasik un,
    yarim bardak sut,
    2 yumurta sarisi,
    2 kasik tereyagi veya margarin,
    1 cay kasigi kirmizi biber

    Yapilisi
    Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir.
    Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir.
    Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir.
    Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir.
    Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir.
    Tuz konulup 10 dakika kaynatilir.
    Sonra etler konup bir tasim daha kaynar.
    Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir.
    Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir.
#12.03.2004 17:31 0 0 0
  • usta tatli bir corbaya benziyor

    bu corbayi pirirmem lazim
#15.03.2004 22:33 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 13:01 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:41 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 00:47 0 0 0
  • Emeqin ve eLine saqLık saoL !
#30.09.2005 14:29 0 0 0
  • tessekur ederim
#12.10.2005 00:50 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 13:10 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:48 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık sefa ağa
#27.12.2005 01:09 0 0 0
  • çok teşekkürler eline sağlık paylaşımların için
#27.12.2005 10:12 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.12.2005 22:53 0 0 0
  • teşekkurler
#04.01.2006 13:14 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#04.01.2006 22:03 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:38 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#24.05.2006 15:09 0 0 0