Er iŞLemLeri Hakkında SıKÇa SoruLaN SoruLaR

Son güncelleme: 19.10.2008 17:51


  • 2 Yıllık yüksekokul mezunlarının askerlik hizmet sürelerinin kısaltılması ile ilgili bir çalışma yapılıyor/varmıdır?

    Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek okul mezunlarının askerlik hizmet süreleri 1076 Sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunuyla düzenlenmiştir. Bunlardan yedek subay olanların hizmet süreleri on iki ay, kısa dönem erbaşların ise altı aydır.



    Dört yıldan daha az süreli yüksek okul mezunları ise 1111 Sayılı Askerlik Kanununa tabidirler ve askerlik hizmet süreleri on beş aydır. Bakanlığımızca askerlik hizmet süresinin değiştirilmesi hususunda bir çalışma bulunmamaktadır.

    Biran önce askere gitmek istiyorum ne yapmam gerekir?

    Mazeretleri nedeniyle tâbi olduğu celp döneminden önce silâh altına alınmak isteyen yükümlülerin bu talepleri celp plânlamasını bozmamak, emsalleri önceki yıl içerisinde sevk edilmiş olmak, ciddi mazeretleri olanlar ile yaşlı doğumlulara öncelik verilmek kaydıyla dahilinde MSB Askeralma Dairesi başkanlığınca kabul edilmektedir. Erken sevk talebinde bulunacak yükümlüler;

    a. Kendilerinin bizzat imzaladıkları mazeretlerini belirtir dilekçe,

    b. Askerlik Durum Belgesi, (Askerlik Şubesinden alınacak)

    c. Varsa mazeretlerine ait belgelerini,

    aşağıdaki tarihlerde "Askeralma Dairesi Başkanlığı 06100 Bakanlıklar/Ankara" adresine posta ile veya bizzat veya bir yakınları vasıtasıyla başvuracaklardır.

    Başvuru tarihleri;

    a.
    Şubat Celbi
    : 01-31 Aralık

    b.
    Mayıs Celbi
    : 01-31 Mart

    c.
    Ağustos Celbi
    : 01-30 Haziran

    ç.
    Kasım Celbi
    : 01-30 Eylül






    Erken sevk talebi kabul edilenlerin sınıf ve eğitim merkezleri talep ettikleri celp döneminde, birlikte sevke tâbi oldukları yükümlülerle birlikte açıklanmaktadır.

    Mayıs celbinde erken sevk için müracaat etmiştim ancak kabul edilmedi. Ağustos ayı için yeni bir dilekçe vermem gerekli mi? Yoksa eski dilekçem halâ geçerli mi?

    Erken sevk müracaatları her celp dönemi için ayrı ayrı değerlendirildiğinden başvurulan dönemde isteği uygun görülmeyenlerin müteakip celp döneminde yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.

    Mayıs celbinde erken sevk için müracaat ettim. Kabul edilip edilmediğini nereden öğrenebilirim?

    Erken sevk için müracaat eden yükümlülerin sonuçları genel celp döneminde sevke tâbi yükümlülerin sonuçları ile birlikte askerlik şubelerinden öğrenilebilir.

    Askerlik şubem Şubat celbinde sevk yapıyor. Ancak askerlik şubemden, benimle birlikte birkaç arkadaşımın Nisan ayında ikinci grup olarak gideceğimiz söylendi. Diğer arkadaşlarımla birlikte birinci grup olarak gitmem için ne yapmam gerekiyor?

    Yükümlülerin kaçıncı grup olarak gidecekleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önünde bulundurularak tespit edilmektedir. Yükümlülerin sınıf ve eğitim merkezlerinin belirlenmesini müteakip sevk edilecekleri grubun değiştirilmesine imkân bulunmamaktadır.

    İnternet üzerinden veya e-mail ile erken sevk için müracaat edebilir miyim ?

    İnternet üzerinden veya e-mail ile erken sevk müracaatında bulunmanıza imkan bulunmamaktadır.

    Ağustos celbinde askere gideceğim. Denizi çok seviyorum. Askerliğimi Denizci olarak yapabilir miyim?

    Sınıflandırma işlemi yükümlülerin son yoklama esnasında tespit edilen nitelik ve özellikleri (tahsil, meslek, sağlık durumu, ehliyet vb) ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak şifreli kayıtlar üzerinden rasgele erişim (Random) sistemiyle bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Özellik ve niteliklerinizin uygun olması ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsis edilen kontenjanlar ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları nispetinde askerlik hizmetinizi Deniz Kuvvetleri Komutanlığında yapma olasılığınız mevcuttur.

    Şubat celbinde askere gideceğim. İstanbul'da oturmaktayım. Ailevi nedenlerden dolayı askerliğimi İstanbul'da yapmam mümkün mü?

    15 aylık hizmete tâbi er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmetlerini nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri il hudutları içerisinde yapmaları mümkün değildir.

    Şanlıurfa merkez nüfusuna kayıtlı olmama rağmen İstanbul Bakırköy'de oturuyorum Kasım celbinde askere gideceğim. Sevk evraklarını almam için Şanlıurfa Askerlik Şubesine mi gitmem gerekiyor?

    Sevk evraklarınızı almak için Şanlıurfa Askerlik Şubesine başvurmanıza gerek bulunmamaktadır. Her türlü askerlik işleminizi Türkiye'nin her hangi bir yerindeki askerlik şubesinden yaptırabilirsiniz.

    Ağustos celbinde askere gideceğim. Sınıfımı ve birliğimi internetten öğrenebilir miyim?

    Sınıf ve birliğinizi internet üzerinden öğrenme imkanı bulunmamaktadır. Sonuçları ancak askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz.
#05.07.2008 14:37 0 0 0
  • @ ''MeMoLi''

    paylaşımın için teşekkürler
#05.07.2008 14:41 0 0 0
#05.07.2008 20:32 0 0 0
  • 1988 doğumlu oğlum var kasım celbinde askersin dediler hala nere gitceği belli olmadı nasıl öğrenirim
#19.10.2008 17:16 0 0 0
  • @yalnızkurt32yaşlı adlı üyeden alıntı:
    1988 doğumlu oğlum var kasım celbinde askersin dediler hala nere gitceği belli olmadı nasıl öğrenirim
    Orijinali Göster...


    Askerlik Subesine Gidip Sordunuz mu ?
#19.10.2008 17:51 0 0 0