Kıvanç Kasabalı

Son güncelleme: 16.01.2010 11:39
  • noimage
    Doğum Yeri : İstanbul
    Doğum Tarihi : 24 Şubat 1975

    Mankenlikten oyunculuğa geçen Kıvanç Kasabalı, reyting rekorları kıran "Yaprak Dökümü"nde canlandırdığı "Cem" karakteriyle dikkat çekiyor. Dizide nişanlısı Necla'yı kendisini aldatırken yakaladıktan sonra dünyası yıkılan ama aşkını bir türlü unutamayan Kasabalı, Necla ile tekrar yakınlaşınca seyircinin kafasını karıştırdı.
    Aynı zamanda da menekşeyle halil dizisinde oynayan Sedef Avcıy la evlidir.



    noimage
#05.09.2008 06:43 0 0 0
  • "Yaprak Dökümü" ilk oyunculuk deneyiminiz mi?


    - Evet, ilk oyunculuk deneyimim.




    Peki daha önce hiç teklif gelmedi mi?

    - 10 yıldır mankenlik yapıyorum. Oyunculuk teklifleri de geldi, ama kısmet olmadı.
    Oyunculukla ilgili eğitim almadan yapmak istemiyordum. Hep, "Daha vakit var nasıl olsa" diyordum.
    Sonra da askere gittim zaten.

    Peki planladığınız gibi oyunculuk eğitimi alabildiniz mi?

    - "Yaprak Dökümü"ne başlamadan önce Şahika Tekand'ın oyunculuk kurslarına gittim. Fakat o dönem evlendiğim için ara vermek zorunda kaldım. "Yaprak Dökümü"nden teklif geldiğinde hemen görüşmeye gittim. Canlandıracağım karakter üzerine konuştuk. Zaten 5, 6 bölümlük bir rolüm vardı. Uzun sürecek bir rol

    değildi ama hálá devam ediyor. Daha önce "Kanlı Düğün" adlı bir dizide Zafer Ergin'in gençliğini canlandırmıştım iki bölüm. Ama tabii ki onu tam bir deneyim olarak saymıyorum. Kamerayla tanışma gibi bir şey olmuştu.


    Kamera karşısına geçip rolünüzü canlandırmaya başladığınız o ilk an neler hissettiniz?

    - Çok heyecanlandım. Beni rahatlatan oradaki sıcak ekipti. Bir de dizide çok usta oyuncular var. Ekip

    sayesinde uzun zamandır onlarla çalışıyormuşum gibi bir hava yakaladım.


    Peki bundan sonrası için "Artık hep oyunculuk yapmak istiyorum" diyor musunuz? Asıl mesleğiniz ne olacak, mankenlik bitti mi?

    - Bitmedi aslında, ara ara yapıyorum. Ama öyle eskisi kadar piyasada iş yok. Tekstil firmaları reklam gelirlerini kıstı. Eskisi gibi defile yapmıyorlar. Zaten yapılırsa da büyük kampanyalar yapılıyor. Onlarda da yabancı mankenler kullanıyorlar. O yüzden bundan sonraki yerimiz oyunculuk. Bir de oyunculuğun tadını aldıktan sonra insan gerçekten bırakamıyor.

    noimage





    Bizim ülkemizde mankenlikten sonra oyuncu ya da şarkıcı olmak bir kural gibi. Bu konuda sizin fikriniz nedir?


    - Yol sizi oraya götürüyor. Çünkü o ortamın içindesiniz. Mankenlik de yapsanız, yıllarca ister istemez yapımcılarla, reklam ajanslarıyla görüşüyorsunuz. O yüzden mankenler de dizi oyunculuğuna kayıyorlar.


    KIVANÇ TATLITUĞ'UÇOK TAKDİR EDİYORUM

    10 yıldır bu işi yapmanıza rağmen, yeterince tanınmamanız biraz da yapınızdan kaynaklanıyor olmalı...

    - Nasıl diyeyim; magazinsel yönüm yok. Genelde işimi yapıp, evime gittim hep. Bir de erkek manken olarak baktığınız zaman, kadınlar kadar ön planda olmuyoruz. Bizim dönemden Burak Hakkı ve Mehmet Akif Alakurt var mesela. Şimdi oyunculuk yapıyorlar. Mankenlik zamanında hep geri planda kaldık.


    Hayatınızda en medyatik olduğunuz zaman Tuba Ünsal'la birlikte olduğunuz zamandı herhalde...

    - O zaman da ön planda olmayı tercih etmedim. Genellikle geri planda kaldım.


    "Keşke hiç yaşamasaydım o ilişkiyi" dediğiniz oluyor mu?

    - Yaşandı ve üstünden yıllar geçti. Aklımda bile yok artık. O dönemden sonra askere gittim. Bir yıl kadar yoktum burada. 2001 gibi de Sedef'le tanıştım zaten.


    noimage



    İlaç gibi geldi mi Sedef Avcı?

    - Geldi tabii. O yüzden mutlu bir insanım zaten. "İyi ki de evlenmişim" diyorum. Beş yıllık bir flört dönemimiz oldu. 2001 Miss Turkey yarışmasında tanışmıştık. Gaye Sökmen Ajans düzenliyordu yarışmayı. Bana da "Yarışmacılara kavalye olmak için katılır mısın?" dedi Gaye Abla. Ben de kabul ettim. Aslında Sedef'in kavalyesi değildim. Ama arkadaşlarla konuştum ve Sedef'in kavalyesi oluverdim!



    Siz mankenlikte eşinizden daha mı kıdemlisiniz?

    - Aslında ikimiz de aynı dönemde ajansa gelmişiz olabiliriz. Ama Sedef okuluyla daha çok ilgilendiği için çok iş yapmıyordu o dönemde. Gelen teklifleri; "Okulum daha önemli" diye kabul etmiyordu. Bir tek Miss Turkey yarışmasından sonra işler yoğunlaşınca okulla işi bir arada götürdü.



    Sizin yürüdüğünüz yolda önceden yürüyen ve örnek aldığınız birileri var mı?

    - Mankenlikten gelen ve benim beğendiğim 3-4 kişi var; Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Hakkı ve Mehmet Akif Alakurt. Adaşım Kıvanç'ı çok takdir ediyorum. Oyunculuğunu da beğeniyorum.


    Dizide eşinizin canlandırdığı Menekşe tecavüze uğruyor. O sahneyi izleyebildiniz mi?

    - Sedef'le beraber izledik. Hatta Kıvanç da vardı. Çok duygulandım. Çığlık atamıyor, ağzı bantlı. Bir yumruk düğümlendi boğazıma. Sedef de izlediği zaman tutamadı kendini, ağladı. Gerçek hayatta böyle bir şeyi Allah kimsenin başına vermesin. Nasıl davranılır bilmiyorum ama en güzel şey; dizideki gibi insanın eşine sahip çıkmasıdır.


    Üç kişilik mutlu bir aileyiz

    Eşinizle birbirinize vakit ayırabiliyor musunuz?

    - Benim setim en fazla haftada iki gün sürüyor. Sedef ilk başlarda çok yoğundu. Gece geç saatlerde geliyor, "iyi geceler" deyip yatıyordu. O dönemlerde biraz sıkıntı yaşadık. Son iki aydır rahatız. Haftanın üç günü çalışıyor. Onun dışında birbirimize vakit ayırıyoruz. Köpeğimiz Oscar var; Golden Retriever. Sedef bir gün barınağa gitmiş. Oscar'ın fotoğrafını çekip yolladı; "Kıvanç burada bırakmışlar. Bunu alabilir miyiz" diye sordu... Zorlanacağımızı düşündüm. Çünkü ikimiz de çalışıyoruz. Ama dayanamadım. Ertesi gün gittik, gerekli işlemleri yaptık ve Oscar'ı aldık. Şimdi üç kişilik mutlu bir aileyiz.
#29.10.2009 08:51 0 0 0
  • Yaprak Dökümü"nün Cem'i Kıvanç Kasabalı - Kıvanç Kasabalı Kimdir
    noimage
    Kıvanç Kasabalı 24 Şubat 1975'de İstanbulda doğdu. Aslında 10 yıldır kameraların önünde fakat bir çoğumuz onu daha yeni farkettik.

    Bütün kış nefesimizi tutarak izlediğimiz Yaprak Dökümü'nde Cem olarak karşımıza çıktı ve hepimizin gönüllerini fethetti...

    Kıvanç Kasabalı yaklaşık 10 yıldır modellik yapıyor. Daha önce de bir çok dizi teklifi aldı fakat bu işin eğitimini almadan oyunculuk yapmak istemedi. Artık kendini hazır hissettiğinde ise, Cem olarak ekranlardaki yerini aldı...
    Samanyolu Dizisi ile Kıvanç Kasabalı yeniden ekranlara çıkıyor. 2. Bölümden itibaren görev alacak olan sanatçı Hatice Aslan'ın sevgilisi rolünde oynayacak. Yakışıklı sanatçı hayran kitlesinin artacağından kimsenin şüphesi olmasın.
#16.01.2010 11:39 0 0 0