Anadolu Bulgur Pilavı

Son güncelleme: 06.09.2008 00:04
  • Malzemeler :

    2 Su bardağı pilavlık bulgur
    3 Su bardağı su veya et suyu
    1 Adet soğan
    1 Adet domates
    1 Yemek kaşığı tereyağı
    1 Çay bardağı haşlanmış nohut
    1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 Demet taze nane
    Tuz, biber

    Yapılışı :

    Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın. NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz
#06.09.2008 00:04 0 0 0