Tavşan Kebabı

Son güncelleme: 24.09.2008 22:29
  • Malzemeler
    1adet tavşan
    3adet soğan
    2adet havuç
    5diş sarımsak
    1adet kereviz
    1kg sirke(ya da şarap)
    5kaşık un
    2bardak zeytinyağı
    maydanoz
    tuz


    Yemek Tarifi
    Tavşan etini temizleyin ve parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın sarımsağı kıyın hepsini geniş bir kap içine alın; üzerine arzuya göre şarap ya da sirke dökün ½ gün bekletin. Pişireceğiniz vakit eti ve sebzeleri ayrı kaplara çıkarın. Tavşan etini unlayarak bol kızgın yağda kızartın başka bir tencereye alın. Kalan yağında sebzeleri de kavurup şarap ya da sirkeden 5 bardak dökün, kaynayınca bu karışımı tavşanın üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etler iyice yumuşayınca altını kapatın dinlendirin kıyılmış maydanoz veya garnitiür ile servise sunun.
#17.09.2008 19:23 0 0 0
  • Paylaşımın için saol Nerqishcigim,ben hiç av eti sevmiyorum.
#23.09.2008 15:23 0 0 0
  • tavşanı temizledikten sonra içerisine soğan dilimleyip buzluğa atarsanız tavşan etindeki toprak kokusunun gittiğini farkedeceksiniz
#23.09.2008 21:10 0 0 0
  • qüselmiş
#24.09.2008 22:29 0 0 0