Malzemeler
1adet tavşan
3adet soğan
2adet havuç
5diş sarımsak
1adet kereviz
1kg sirke(ya da şarap)
5kaşık un
2bardak zeytinyağı
maydanoz
tuz


Yemek Tarifi
Tavşan etini temizleyin ve parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın sarımsağı kıyın hepsini geniş bir kap içine alın; üzerine arzuya göre şarap ya da sirke dökün ½ gün bekletin. Pişireceğiniz vakit eti ve sebzeleri ayrı kaplara çıkarın. Tavşan etini unlayarak bol kızgın yağda kızartın başka bir tencereye alın. Kalan yağında sebzeleri de kavurup şarap ya da sirkeden 5 bardak dökün, kaynayınca bu karışımı tavşanın üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etler iyice yumuşayınca altını kapatın dinlendirin kıyılmış maydanoz veya garnitiür ile servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1593
favori
like
share
börni Tarih: 24.09.2008 22:29
qüselmiş
ADALI Tarih: 23.09.2008 21:10
tavşanı temizledikten sonra içerisine soğan dilimleyip buzluğa atarsanız tavşan etindeki toprak kokusunun gittiğini farkedeceksiniz
SU-PERISI Tarih: 23.09.2008 15:23
Paylaşımın için saol Nerqishcigim,ben hiç av eti sevmiyorum.