Tereyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına kuru mayayı ilave edin ve
karıştırın.Unun üzerine ılık su ilave edin ve karıştırın.Pide hamurunu karıştırarak yoğurun.Hamur kulak memesi kıvamında hazırlayın.Pide hamurunu 8 bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile pide şeklini vererek açın.İç harcı için ise 2 soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı ilave edip soğanı kavurun.2 adet biberi ince olarak kesin.Soğanın üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
Biber ve soğan kavrulduktan sonra kavurmayı ilave edin.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine tuz ve karabiberilave edin.İç harcı için en son taze kekik ilave edin.Açtığınız Pide hamurların içine kavurmalı iç harçtan ilave edin.Daha sonra hamurların iki ucunu birleştirip pide hamurunu kapatın.Pidelerin mayalanması için bir süre bekletin.Daha sonra pideleri Önceden ısıtılmış olan 220 dercelik fırında pişirin.Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürün ve dilimleyerek pideleri servis edin.