[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Malzemeler:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 kg un
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]30 gr maya
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 gr peynir (tarifi altta)
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Tuz şeker
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 su bardağı yoğurt
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 yumurta
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 çay bardağı sıvıyağ
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Peynir için:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]1 litre süt
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 çorba kaşığı sirke
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Yapılışı:
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Maya şeker ile kabartılır .Un ,tuz ,maya şeker ile karıştırılır kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenir.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Diğer tarafta süt kaynatılır ve soğurken sirke eklenerek süt kestirilir.Tülbentten süzdürülür.Yada yerine herhangibir peynir kullanılabilir.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Hamur ince ve yuvarlak olarak açılır,[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]içine peynir yayılır ve rulo yapılır.Y[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]apılan rulo bıçak ile 4 cm eninde kesilir.Y[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]umurat yoğurt ve yağ ayrı bir yerde çırpılarak bir terbiye hazırlanır.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Terbiye tepsinin üzerine dökülür 180 derece fırnda 30 dakika pişrilir.


Özgür Sef'in tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 698
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 14.02.2009 19:36
Güzele benziyor ellerine saglık.