Bitkilerin Kozmetikte Kullanımı

Son güncelleme: 22.05.2010 13:53
  • BİTKİLERİN KOZMETİKTE KULLANIMI

    Adaçayı: Gözenekleri açık yağlı cilt için sıkıştırıcı, ter bezlerini dengeleyicidir. Buğu ve losyon olarak kullanılır.

    Biberiye. ; Cansız ciltlerde soğuk losyon olarak kullanımı kan dolaşımını olumlu etkiler, cilde canlılık verir, Gözenekleri sıkıştırır. Saçta da kür olarak kullanımı saç derisini olumlu etkiler.

    Ebegümeci; Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır. Alerji ve sivilce de kompres yapılır.

    Fesleğen: Bir Avuç taze fesleğen badem yağında 1 hafta bekletilir, boyun ve yüz için kuru ciltlerde faydalıdır.

    Gül: Maskeler ve şampuanlarda kullanılır.
    Hatmi; Cildi tahriş etmeden temizler, diş iltihaplarında kompres yapılır.
    Ihlamur: Cildi derinden temizler, Tahriş olmuş ciltler de soğuk olarak cilde püskürtülmesi cilt rengini açar.
    Kekik. Pörsümüş ciltlerde boynu ve cildin alt kısmını toplar.
    Menekşe: Lapa olarak cildi yumuşatır, losyonu cilt kızarıklarında kullanılır.
    Lavanta: Cildi dengeler, yağ bezlerini normale döndürür. ,kekik veya mercanköşkle kullanımı cildi canlandırır.
    Nane: Demleme losyon olarak kullanımı leke tedavisinde kullanılır, ayrıca koyu renk saçlarda canlılık verir.
    Papatya. Alman papatyası; saç uzatır, tıbbi papatya; antialerjiktir, losyonu cildi canlandırır renk açar.
    Kuşburnu;. Çiçekleri kırışık ciltte demleme ve losyon olarak etkilidir.
    Zambak: Tozları tatlı badem yağında bekletilirse Sert ve tahriş olmuş cilde iyi gelir.
    Elma. Taze sıkılmış elma ile kırışıklık için sabah akşam kür yapılır.
    Havuç; Yağlı cilt için domatesle karıştırılırsa, diğer ciltlerde salatalıkla karıştırılırsa cilde çok faydalıdır.
    Domates: Siyah noktalı ve yağlı ciltte kullanılır.
    Muz: Maske olarak kullanıldığında temizleyici ve inceltici etkisi vardır.
    Avokado: Kuru Ciltte etkilidir ve çabuk cilde nüfus eder. Güneşten ve mor ötesi ışınlardan cildi koruyucu özelliği vardır.

    Her cilde uygun bir temizleme sütü:

    1 salatalık
    1 bardak arı su
    2 tatlı kaşığı badem yağı.

    Salatalık rendelenir suyla kaynatılır, soğuyunca bademyağı katılır .
#27.02.2009 12:47 0 0 0
  • teşkür
#22.05.2010 13:53 0 0 0