Peynir Soslu Karnabahar

Son güncelleme: 31.05.2009 00:25
  • Peynir Soslu Karnabahar tarifi - Peynir Soslu Karnabaharın yapılışı - Diyet yemek tarifi - Diyet yemekler

    Malzemeler

    1 kg karnabahar
    300 gr tulum peyniri
    1 su bardağı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı süt
    Tuz, karabiber

    Yapılışı:

    Karnabaharı yumuşayana kadar yeterince tuzlu suda pişirin. Bu sırada tereyağını kısık ateşte eritin. Ateşten alıp yavaş yavaş karıştırarak içine unu ekleyin. Sütü sürekli karıştırarak azar azar dökün. Daha sonra kısık ateşte bir süre daha karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, rendelenmiş tulum peynirinin üçte ikisini, tuz ve karabiberi ilave edin. Peynir eriyince, pişmiş karnabaharı ısıya dayanıklı kaseye alın. Üzerine, hazırladığınız peynirli sosu ekleyin. Peynirin kalan kısmını yemeğin üzerine serpin ve fırında 150 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin
#03.03.2009 10:03 0 0 0
  • linkleri indiremiyoruz nedenhttps://www.main-board.com/images/mainstyle/smilies/19.gif
#10.03.2009 10:13 0 0 0
  • buda güzel bir tarif, deniycem,teşekkürler
#31.05.2009 00:25 0 0 0