Peynir Soslu Karnabahar tarifi - Peynir Soslu Karnabaharın yapılışı - Diyet yemek tarifi - Diyet yemekler

Malzemeler

1 kg karnabahar
300 gr tulum peyniri
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Karnabaharı yumuşayana kadar yeterince tuzlu suda pişirin. Bu sırada tereyağını kısık ateşte eritin. Ateşten alıp yavaş yavaş karıştırarak içine unu ekleyin. Sütü sürekli karıştırarak azar azar dökün. Daha sonra kısık ateşte bir süre daha karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, rendelenmiş tulum peynirinin üçte ikisini, tuz ve karabiberi ilave edin. Peynir eriyince, pişmiş karnabaharı ısıya dayanıklı kaseye alın. Üzerine, hazırladığınız peynirli sosu ekleyin. Peynirin kalan kısmını yemeğin üzerine serpin ve fırında 150 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 539
favori
like
share
dior Tarih: 31.05.2009 01:25
buda güzel bir tarif, deniycem,teşekkürler:3:
kenkene Tarih: 10.03.2009 11:13
linkleri indiremiyoruz nedenhttp://www.main-board.com/images/mainstyle/smilies/19.gif