Seyh-ül-Meze

Son güncelleme: 30.03.2009 22:02
  • Malzeme:

    1 kg küçük istavrit (kraça)
    un
    kızartma yağı
    kürdan

    Yapılışı:

    Kraçaları ayıklamadan kuyruklarından tutatarak keskin bir bıçakla kılçığı sıyıra sıyıra iki yanından fileto çıkarın. Yıkayıp, suyunu süzüp durulayın. Tuzlayıp buzdolabına koyun. Arzu ettiğiniz zaman hazır balıkları buzdolabından çıkarıp unlayın ve kızgın yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.

    Kızarmış balıkları yuvarladıktan sonra birer kürdan ile sabitleyip açılmasına engel olun.
    Bu mezeyi ezilmiş soğan piyazı ve yağda kızartılmış fındık patatesler eşliğinde ikram edebilirsiniz.

    Sıcak servis yapınız.

    Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
    Küçük sardalya (Papalina değil)


    alıntı
#30.03.2009 22:02 0 0 0